img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-4-2022 10:30

Marialint fietsroutes verbindt 110 Limburgse kapelletjes met elkaar

Limburg - 30 april 2022 - Een aantal bedevaartsoorden in Limburg heeft de handen ineengeslagen en een lint van fietsroutes langs 110 Mariakapelletjes uitgezet. Dit Marialint wordt dit voorjaar opengesteld. Vanaf zondag 1 mei – het begin van de Mariamaand - zijn de routes zowel online (zie hieronder) als op papier beschikbaar. Voor de routes is gebruik gemaakt van de fietsknooppuntenroute van de ANWB.

img

Verspreid door het Limburgse land zijn tal van grotere en kleinere Mariakapellen te vinden. Elke kapel, elke bedevaartplek heeft z’n eigen verhaal. Het Marialint verbindt die verhalen met elkaar en laat de fietser kennis maken met bekende en ook veel onbekende plekken waar Maria wordt vereerd.

Nan Paffen, een van de initiatiefnemers: “Ik kan geen kapelletje langsfietsen, zonder Maria even te groeten. Zelfs zonder afstappen, kun je even in gedachten gedag zeggen. Maria is voor mij gewoon een 'magnifieke' vrouw.”

De routes hebben verschillende lengtes. De meeste zijn als een rondtocht te fietsen, maar onderweg zijn er ook verbindingen met de volgende route te leggen, waardoor er een heel lint aan routes ontstaat en iedereen naar eigen inzicht kan kiezen hoeveel kilometers hij of zij fietst.

Op zondag 1 mei – het begin van de Mariamaand – wordt het Maralint ten doop gehouden. Op alle onderstaande plekken is dan een viering, waarin de eerste routefolder wordt aangeboden en een korte fietstocht wordt gehouden.

Voor de routes is gebruik gemaakt van de fietsknooppuntenroute van de ANWB. De routes zijn bij de verschillende kapellen als folder verkrijgbaar, maar ook van onderstaande websites te downloaden:

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier (Kapel in 't Zand Roermond)
300422/HvL

Wellicht interessant