img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-5-2022 15:33

Levende standbeeldenfestival terug in Thorn met meer creaties dan ooit!

Thorn - 16 mei 2022 - Op zondag 5 juni organiseert stichting Thorn Metronoom, na twee jaar afwezigheid, weer het levende standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn. Het is de 12e editie en wordt de grootste ooit. Nu de coronamaatregelen zijn losgelaten, keren ook de levende standbeelden weer terug in Thorn. Op Eerste Pinksterdag ziet u meer beelden dan ooit opgesteld in de pittoreske straatjes van het Witte Stadje. ToonBeeld Thorn is ook ditmaal tevens het Open Limburgs Kampioenschap! 

Het Open Limburgs Kampioenschap weet altijd weer de mooiste creaties op te stellen. Creaties die u gegarandeerd nooit eerder heeft gezien in het Witte Stadje. ToonBeeld Thorn heeft een reputatie hoog te houden, en doet dat ook.

Zoals altijd zullen bezoekers verrast worden door creativiteit en kwaliteit, opgesteld in het perfecte decor: de pittoreske straatjes van het Witte Stadje aan de Maas. De gemoedelijke sfeer, de vrolijke bezoekers en de historische straatjes vormen samen de perfecte ambiance. Jong en oud wacht vol spanning af wat er gebeurt als er een muntje in het bakje wordt gegooid bij een van de standbeelden.

Bezoekers genieten overigens niet alleen van de mooiste living statues, maar maken meteen een korte wandeling door de oude kern van het dorpje dat ooit werd geregeerd door adellijke stiftdames. Terrasjes, restaurants en winkels zijn gewoon open op deze Eerste Pinksterdag en ook de oude abdijkerk is te bezoeken. 

In 2019, de laatste editie, ging DeltaLimburg.nl een kijkje nemen en maakte toen deze sfeerimpressie. "Om alvast in de stemming te komen!"

Praktische informatie

wanneer - zondag 5 juni 2022, van 12.30 tot 16.30 uur

waar - in het witte centrum van Thorn

entree - € 2,50 voor volwassenen. Kinderen mogen gratis binnen.

meer informatie - zie www.toonbeeldthorn.nl   

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto's Stg Thorn Metronoom
160522/HvL

Wellicht interessant