img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-3-2019 10:05

Age Friendly Roermond op zoek naar 55+ers voor creatieve workshop

Roermond - Voor het project Age Friendly Roermond is kunstenares Annemarie Verheijen op zoek naar mensen vanaf 55 jaar die tijdens een creatieve workshop een monstrans/relikwie willen maken voor een dierbare herinnering. Iedereen heeft wel een tastbare herinnering aan iets wat zeer dierbaar is. Annemarie Verheijen: "Wat is er mooier dan de mogelijkheid om zo’n voorwerp een speciale plaats te geven die jezelf creëert?" Interesse? Lees hieronder verder.   

Iedereen koestert herinneringen en houdt vast aan tastbare zaken, zoals dat ene bioscoopkaartje van de eerste filmvoorstelling, de penning van je lievelingshond, de broche van je overleden vrouw. Voorwerpen die een belangrijke herinnering weerspiegelen en extra aandacht verdienen. Samen met kunstenares Annemarie Verheijen maak je een monstrans /relikwie voor je dierbare herinnering. 
 
De monstrans/relikwie wordt gemaakt van een assemblage: een samengesteld geheel van diverse materialen en technieken. Bijvoorbeeld ijzerdraad, klei, glas, hout, stof en dergelijke. Nieuwe technieken worden geleerd en ongekende talenten worden aangeboord. 
 
Iedereen mag meedoen, ervaring of niet!  

Inschrijven kan tot en met 17 april 2019 per email via ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl of agefriendly@ecicultuurfabriek.nl of  telefonisch via 06-27334026

Locatie: Gemeenschapshuis De Duup, Dorpstraat 97, Asenray
 
De workshop bestaat uit 8 lessen op donderdagmorgen van 10.00 uur tot 11.30 uur.

De lesdata zijn: 2 - 9 - 16 - 23 mei 2019 en 6 - 13 - 20 - 27 juni 2019.

Kosten € 25 per persoon.  
 
Deze workshop is onderdeel van Age Friendly Cultural City Roermond, een overkoepelend cultureel project waarbinnen in 2019 en 2020 verschillende deelprojecten worden gepresenteerd. 

Wellicht interessant