img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-3-2019 01:45

3e editie Doedag van Roermond On Stage

Regio - Na de succesvolle 3e editie van het beroepenfeest Roermond on Stage, volgt op dinsdag 19 maart 2019 de Doedag. Op die dag zullen zo'n 1000 derdejaars VMBO-scholieren de organisatie bezoeken, waarmee ze een match hadden tijdens Roermond on Stage eind februari. Tijdens de Doedag krijgen de leerlingen een beter beeld van het beroep en het bedrijf van hun keuze. De deelnemende bedrijven aan Roermond On Stage werken in de techniek, zorg en welzijn, handel en economie, groen en natuur. De leerlingen volgen les bij Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) en Citaverde. 

Bestuursvoorzitter Thieu Kikken van SOML merkte bij zijn rondje langs de circa 260 deelnemende beroepsbeoefenaars dat velen zijn blijven hangen na hun stage. “Dat laat zien hoe belangrijk het is om kinderen te leren leren, leren kiezen en leren leven, ook al zijn ze nog jong. Want jij maakt het verschil”, geeft hij de jongeren mee.

Dit past bij de missie en visie van SOML; zoveel mogelijk maatwerk en leren in ontmoeting zijn belangrijke pijlers van de basishouding waarin de leerling centraal staat en de school middenin de maatschappij. Daarom ziet hij een evenement als dit ook graag ontstaan voor HAVO- en VWO-leerlingen.

Enkele reacties van deelnemende beroepsbeoefenaars:
 
Jo Meulen, Hub Verlinden en Gé Siegemund, buitendienst gemeente Leudal: “Het is heel gevarieerd werk, lekker buiten en elke dag is anders. De gemeente is een topwerkgever die meedenkt over je situatie.”

Marieke van Kemenade, Gilde Opleidingen Roermond. “We willen ons steentje bijdragen aan de loopbaanoriëntatie van VMBO-leerlingen en de uiteindelijke keuze voor het vervolgonderwijs. Meekijken in de praktijk is heel erg belangrijk voor jongeren. Op deze manier krijgen ze echt een beeld van het beroep en weten ze ook beter waarvoor ze kiezen.”
 


Wellicht interessant