img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-6-2022 11:40

Proefsleuvenonderzoek bouwlocatie Kindcentrum Leudal-West in Ittervoort

Ittervoort - 9 juni 2022 - Op dinsdag 14 juni voert Aeres Milieu, ingenieursbureau voor onafhankelijk onderzoek en advies op het gebied van onder meer bodemonderzoek en archeologie, in opdracht van de gemeente Leudal een proefsleuvenonderzoek uit op de plek waar het toekomstige Kindcentrum Leudal-West gebouwd wordt. Uit archeologisch vooronderzoek verwacht men archeologische vondsten uit meerdere perioden.

img

Het proefsleuvenonderzoek is een methode om door middel van het graven van sleuven tijdens archeologisch veldonderzoek inzicht te verkrijgen in de archeologische waarden in de ondergrond. Hierbij worden steekproefsgewijs enkele rechthoekige sleuven opengelegd van bijvoorbeeld 10 bij 50 meter.

De tijd die nodig is om het proefsleuvenonderzoek uit te voeren is naar verwachting 4 werkdagen.

Kindcentrum Leudal-West

Kindcentrum Leudal-West is de nieuwe fusieschool van Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter. Het nieuwe Kindcentrum wordt gebouwd in Ittervoort. Meer informatie over het nieuw te bouwen kindcentrum is te vinden op de website van de gemeente Leudal. Belangstellenden kunnen zich daar ook inschrijven voor nieuwsbrieven.   

Stockfoto
090822/HvL

Wellicht interessant