img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-6-2022 14:55

Priesterwijding Miguel Alberto Estrada in Roermond

Roermond - 10 juni 2022 - Op zaterdag 11 juni wordt Miguel Alberto Estrada (31)  in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond tot priester gewijd. Hij is de vijfde nieuwe priester voor het bisdom Roermond dit jaar. Eerder dit voorjaar werden er vier priesters in hun thuisbisdommen in India gewijd. Estrada werd vorig jaar tot diaken gewijd en is sindsdien als kapelaan actief in de parochiefederatie van Roermond-Oost. De wijdingsplechtigheid begint om 10.30 uur. Iedereen is daarbij van harte welkom.

img

De 31-jarige Estrada komt oorspronkelijk uit El Salvador. Hij is door de beweging van de Neocatechumenale Weg naar Nederland uitgezonden. Afgelopen jaren heeft hij zijn priesteropleiding gevolgd aan het grootseminarie Redemptoris Mater in Cadier en Keer en het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Estrada werd vorig jaar tot diaken gewijd en is sindsdien als kapelaan actief in de parochiefederatie van Roermond-Oost.

De afgelopen maand zijn in hun thuisbisdommen in India drie neomisten tot priester gewijd:

Op donderdag 21 april werd in het aartsbisdom Trivandrum Francis Sahayam samen met enkele anderen tot priester gewijd. Hij gaat als kapelaan aan de slag in de parochiefederatie van Thorn en omgeving.

Op zondag 24 april werd in het bisdom Kottar Siju Vincent tot priester gewijd. Hij gaat vanuit Eys aan de slag als kapelaan in de hele parochiefederatie rond Gulpen.

De laatste van deze drie wijdingen vond op dinsdag 26 april plaats in het bisdom Kubakonam. Daar werd Arulraj Mariasusai tot priester gewijd. Hij gaat als kapelaan werken in de fusieparochie van Geleen.

Eerder dit voorjaar werd Christyraj Francis al in zijn thuisbisdom in Sri Lanka tot priester gewijd. Hij is benoemd tot kapelaan in Roermond-Centrum en Herten.

Foto: Bisdom Roermond
100622/HvL
 

Wellicht interessant