img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-6-2022 13:41

Kruidenwandeling in De Groote Peel

Ospel - 18 juni 2022 - Op zondag 10 juli wordt vanaf Buitencentrum De Pelen in Ospeldijk een kruidenwandeling georganiseerd. Maak kennis met de rijkdom aan planten die in dit hoogveengebied groeien. De gidsen vertellen over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij.  

img

Maak kennis met planten en kruiden

Peelgidsen Diana Vossen en Ine Bouw - beiden hebben een planten- en kruidenopleiding - laten je kennis maken met de rijkdom aan planten die in dit hoogveengebied groeien. Kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden, doorgegeven van generatie op generatie. Ze vertellen over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij. Interessant, leerzaam en praktisch, want de opgedane kennis kan je gebruiken in het dagelijkse leven. 

Buitencentrum De Pelen

Voor of na afloop kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk en (op zondag) in de Peelboerderij terecht. Hier vind je de openingstijden.

Praktische informatie 

wanneer - zondag 10 juli 2022, van 11.00 tot ongeveer 13.30 uur

waar - de excursie start bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  

deelname - € 10 per volwassene, € 7,50 per kind inclusief een klein proeverijtje in de kruidentuin. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Staatsbosbeheer.    

Meer informatie - zie de website van buitencentrum De Pelen of neem contact op per e-mail via depelen@staatsbosbeheer.nl of bellen naar 0495 – 641 497.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Marijke Vaes-Schroën|Staatsbosbeheer
290622/WW

 

Wellicht interessant