img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-5-2024 11:35

Kruidenwandeling in De Groote Peel

Ospel - 19 mei 2024 - Op woensdag 19 juni wordt vanaf Buitencentrum De Pelen in Ospeldijk een kruidenwandeling georganiseerd. Veel kennis over kruiden is al eeuwenoud en omgeven door oude verhalen en legenden. Ga mee en maak kennis met de rijkdom aan planten die er groeien. Een herborist vertelt je over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden langs de oude peelbanen. Daarna proef je een kop kruidenthee met wat lekkers.

img

Maak kennis met planten en kruiden

Ga mee op ontdekkingstocht en beleef de natuur eens op een andere manier. Vaak lopen we er aan voorbij of zelfs er over heen. En soms noemen we het onkruid, maar in de vrije natuur van onze omgeving zijn veel eetbare en geneeskrachtige kruiden te vinden. 

Buitencentrum De Pelen

Voor of na afloop kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk en (op zondag) in de Peelboerderij terecht. Hier vind je de openingstijden.

Praktische informatie 

wanneer - woensdag 19 juni 2024, van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur (deze excursie wordt herhaald op woensdag 18 september)

waar - de excursie start bij buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ca. 2 km en is ook toegankelijk voor rolstoelen. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. 

deelname - € 10,00. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Staatsbosbeheer.    

Meer informatie - zie de website van buitencentrum De Pelen of neem contact op per e-mail via depelen@staatsbosbeheer.nl of bellen naar 0495 – 641 497.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Pixabay
170424/HvL

 

Wellicht interessant