img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-6-2022 11:15

Veilig zwemmen in natuurwater in Midden-Limburg

Midden-Limburg - 23 juni 2022 - Het zwemseizoen in natuurwater duurt van 1 mei tot 1 oktober. Op warme dagen is het natuurlijk heerlijk om een frisse duik te nemen. Zwemmen in natuurwater is gezond, maar niet geheel zonder risico’s. Om te voorkomen dat je ziek wordt, moet het water van de zwemplekken aan strenge normen voldoen. Daarbij kunnen er in open water onzichtbare gevaren op de loer liggen. Daarom mag je niet zomaar overal in het water springen! Waar het wel veilig is? Lees snel verder!

img

Waterschap Limburg heeft diverse zwemlocaties aangewezen als officiële zwemlocaties en controleert deze regelmatig.  Als een zwemlocatie niet veilig is, wordt een negatief zwemadvies afgegeven of een zwemverbod ingesteld. Er zijn ook enkele locaties waar juist een zwemverbod geldt vanwege de onveilige situaties. 

Zwemseizoen

Tijdens het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, controleren de medewerkers van Waterschap Limburg regelmatig de veiligheid en hygiëne van de aangewezen zwemlocaties. Als een zwemlocatie niet veilig is, wordt een negatief zwemadvies afgegeven of een zwemverbod ingesteld.

Het zwemmen in oppervlaktewateren is buiten het zwemseizoen geheel op eigen risico.

Kijk voordat je gaat zwemmen op www.zwemwater.nl of op de Zwemwater App zodat je van de actuele veiligheidssituatie op de hoogte bent.

Zwemverbod in Midden-Limburg

Vanwege de zeer onveilige situatie, is het in Midden-Limburg verboden om te zwemmen in:

  • Beesel - de Rijkelse Bemden
  • Heel - Boschmolenplas ter hoogte van weg Daalzicht
  • Meijel ‘t Evertje - Kanaal Meijel Deurne
  • Roermond - Gerelingsplas / plas Osen

Bij deze locaties staat een verbodsbord. Ga je toch zwemmen, dan riskeer je een boete.

Vervuiling water melden

Bel bij vervuiling Meldpunt Water 0800-0341 (gratis)

230622/HvL

Wellicht interessant