img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-3-2019 11:00

Roermondse vrijwilligersorganisaties bezoeken weekmarkten

Roermond - Onder het motto 'Wij komen naar u toe, u ook naar ons?' gaan de vier Roermondse vrijwilligersorganisaties Boodschappen Plus Bus, Maximina, ’t Paradies en het Toon Hermans Huis Roermond de komende maanden wekelijks een weekmarkt in Roermond bezoeken. Op deze wijze willen ze hun organisaties en hun werk meer bekendheid geven en vrijwilligers werven. Het eerste marktbezoek vindt plaats op 3 april 2019, op de Woensdagmarkt Munsterplein.  

img

De organisaties staan met een bus elke week op de markt. Met een kopje koffie ontvangen zij geïnteresseerden voor een praatje. Bij slecht weer gebeurt dit in de bus. Afwisselend worden de volgende weekmarkten bezocht: Munsterplein (woensdag) Donderberg (Vrijdag) en Marktplein Roermond (Zaterdag). 

De vier organisaties lijken sterk op elkaar. Ze drijven alle vier op vrijwilligers en werken voor een bepaalde doelgroep. Ontmoeten en zorgen voor elkaar zijn belangrijke overeenkomsten in hun werk.

De Boodschappen Plus Bus richt de aandacht op eenzaamheid. Zij maken kleine uitstapjes en doen ook boodschappen ritten in en buiten Roermond. Maximina is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die daar actief bezig zijn of werken aan hun ontwikkeling. ’t Paradies is een centrum voor jonge en oudere senioren met allerlei recreatieve, culturele en informatieve activiteiten. Het Toon Hermans Huis een inloophuis voor mensen – jong en oud – die met kanker worden geconfronteerd en/of in hun naaste omgeving.

Meer weten over de vier vrijwilligersorganisaties? Neem dan een kijkje op de volgende websites: www.plusbusroermond.nl, www.maximina.nl, www.paradiesroermond.nl en www.toonhermanshuisroermond.nl
 
  

Wellicht interessant