img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-3-2019 15:30

Bekroonde schrijfster, dichter en illustrator Joke van Leeuwen bezoekt Bibliocenter

Weert - In het kader van de Boekenweek bezoekt de bekende en veelvuldig bekroonde schrijfster, dichter, illustrator Joke van Leeuwen op vrijdag 29 maart 2019 vanaf 19.30 uur het Bibliocenter. Enkele van haar bekendste boeken zijn: 'Het grote Rijksmuseum voorleesboek', 'Hier', 'De onervarenen', 'Mooi boek', 'Toen ik', 'Deesje', 'Iep', 'Ergens' en 'Nu is later vroeger.' In 1978 publiceerde ze haar eerste kinderboek en won ze met haar eerste cabaretprogramma alle prijzen op het Camerettenfestival. In 2000 kreeg ze de Theo Thijssenprijs voor haar kinderboekenoeuvre en in 2012 de Constantijn Huygensprijs voor haar hele oeuvre. Ook haar romans vielen in de literaire prijzen.  

img

Nederbelg Joke van Leeuwen is geboren in 1952 in Den Haag. Toen ze dertien was, is zij letterlijk de grens over gegaan. Haar vader kreeg werk in Brussel en het gezin verhuisde mee. Al was België het buurland, toch was het een heel ander land, waar ze elk moment op haar anders zijn werd aangesproken. Nu is ze blij dat ze in twee culturen heeft mogen opgroeien.

Ook figuurlijk, bij het schrijven, overschrijdt zij grenzen, met name die tussen het kinderboek en het boek voor volwassenen. Een goed kinderboek moet ook volwassenen aanspreken.

Joke van Leeuwen is zeer veelzijdig; ze schrijft jeugdboeken, gedichten, toneel en romans. Ze woonde in Amsterdam, Brussel en Maastricht. Woont nu in Antwerpen waar ze stadsdichter was. Ze studeerde grafische kunsten en geschiedenis. 

Lokatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, Weert

Datum en tijd: vrijdag 29 maart 2019, van 19.30 tot 21.30 uur

Kosten: voor leden €10 en voor niet-leden €15.

Kaarten bestellen kan via deze link.

Foto : Bibliocenter

Wellicht interessant