img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-7-2023 15:30

Fietstocht langs vier sluizen in Maasgouw

Maasbracht - 10 juli 2023 - Op zondagmiddag 16 juli organiseert VVV Thorn een fietstocht langs de vier sluizen in de gemeente Maasgouw. Fiets in een straal van nog geen 15 km mee met de VVV-gids langs de vier sluizen in Maasbracht, Linne, Osen en Panheel en ontdek het verhaal achter elke sluis. De fietstocht duurt ca. 2 uur en begint in Maasbracht waar het sluizencomplex wordt bezocht, die overigens het grootste verval heeft van Nederland: ca. 12 meter.   

img

In een straal van nog geen 15 km fietst de VVV-gids langs de vier sluizen in de gemeente Maasgouw. Iedere sluis heeft zijn eigen verhaal; over de oorsprong, de functie en welke waterwegen er worden verbonden. De fietstocht begint in Maasbracht waar je het sluizencomplex van Maasbracht bezoekt. Deze sluis heeft een verval van ca. 12 meter en heeft daarmee het grootste verval van Nederland.

Via de sluizen in Linne en Pol fiets je richting het sluizencomplex van Panheel. Terug in Maasbracht weet je alles over het verval, de schutkolk, het schutten en de geschiedenis van deze vier sluizen.

Praktische informatie

wanneer - zondag 16 juli 2023, van 14.00 tot 16.00 uur

waar - startlocatie is in Maasbracht bij de Riverside Lounge, Tipstraat 8

deelname - € 6,50 p.p., kinderen t/m 11 jaar gratis, maximaal 20 deelnemers 

reserveren - is verplicht. Dit kan tot een dag voorafgaand aan de wandeling/fietstocht via de webshop van Hart van Limburg.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
100723/HvL

Wellicht interessant