img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-7-2022 20:55

Burgemeester Leudal sluit woning in Grathem na aantreffen hennepkwekerij

Grathem - 14 juli 2022 - Op last van burgemeester Desirée Schmalschläger van de gemeente Leudal is een woning aan de Dorpstraat in Grathem tijdelijk gesloten op grond van de Opiumwet. In de woning is een hennepkwekerij aangetroffen. De woning wordt gesloten voor een periode van 3 maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven: de handhaving van de openbare orde en veiligheid in de gemeente is een belangrijk onderdeel van de aanpak van criminaliteit.

img

Tijdelijke sluiting

De woning wordt gesloten voor een periode van 3 maanden. In deze periode is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven: de handhaving van de openbare orde en veiligheid in de gemeente is een belangrijk onderdeel van de aanpak van criminaliteit. Een hennepkwekerij is gevaarlijk. De kans op brand, kortsluiting en ontploffing in groot.

Burgemeester Schmalschläger: "De veiligheid van onze inwoners is één van onze hoogste prioriteiten. Samen met partners zoals de politie handhaven we daarom waar nodig." 

Wet Damocles

De sluiting gebeurt op basis van gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid om panden te sluiten. Burgemeester Schmalschläger heeft al veelvuldig gebruik gemaakt van haar bestuurlijke bevoegdheden in de vorm van bestuurlijke waarschuwingen en sluitingen van panden. 

Meld drugsoverlast

Drugs gaan vaak gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leudal en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

stockfoto
140722/HvL

Wellicht interessant