img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-8-2022 11:10

Drugsafval en autobanden gedumpt in Leudal

Leudal - 16 augustus 2022 - De laatste tijd worden in de gemeente Leudal diverse dumpingen aangetroffen van afval en chemicaliën, die gebruikt worden bij de productie van synthetische harddrugs. Ook worden regelmatig dumpingen van grote hoeveelheden autobanden aangetroffen. De kosten voor het opruimen van dit afval en afgraven van de grond loopt in de (tien) duizenden euro’s. Politie bekijkt altijd of er sporen zijn die leiden tot de dader(s), zodat die o.a. kan opdraaien voor de kosten.

img

Ben alert, volg je onderbuik gevoel

Om dit soort (afval)dumpingen en bijbehorende milieuschade te voorkomen, heeft de gemeente Leudal de oren en ogen van burgers nodig.

Heb jij meer informatie over dumpingen? Vermoed jij dat er drugshandel, wietteelt of productie van drugs in jouw buurt plaatsvindt? Ziet, hoort of ruikt u iets verdachts? Meld dit dan altijd.  

Melding doen

Dat kan op diverse manieren:

Via de gemeentelijke website: www.leudal.nl/ondermijning (anoniem)
Via M.: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl (anoniem)
Via de politie: 0900-8844 (wel politie, geen spoed) of 112 (bij spoed)

Melden helpt, altijd!

De politie en/of gemeente onderneemt altijd actie op basis van jouw melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merk je daar zelf niets van. Bijvoorbeeld doordat er achter de schermen meer aanwijzingen worden verzameld. Laat je dus niet ontmoedigen. Melden heeft altijd zin.
Samen maken we een vuist tegen ondermijnende criminaliteit. 

Stockfoto
160822/HvL

Wellicht interessant