img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-9-2022 15:35

Leesclub 'Poëzie met Meity' van start bij de Bibliotheek Bibliorura

Roermond - 9 september 2022 - Op zondag 2 oktober start bij de Bibliotheek Bibliorura de leesclub ‘Poëzie met Meity’. Op zes zondagmiddagen maak je onder begeleiding van Meity Völke kennis met hedendaagse Nederlandstalige poëzie. Iedere bijeenkomst staat een andere bundel centraal en wordt gesproken over zaken als woordkeuzes en betekenis. De leesclub is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om meer te weten te komen over poëzie of wil ontdekken wat je door poëzie kunt leren over de wereld en over jezelf.

img

Onderwerpen 

In de leesclub worden poëziebundels besproken van Radna Fabias, Hester Knibbe, Ester Naomi Perquin, Jean Pierre Rawie, Marieke Lucas Rijneveld en Menno Wigman. Iedere bijeenkomst staat een andere bundel centraal en wordt gesproken over zaken als woordkeuzes en betekenis.  

Meity Völke 

De leesclub wordt begeleid door Meity Völke (1980) uit Roermond. Meity studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de universiteit van Nijmegen, werkte als docent Nederlands en studeerde Poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam. In 2019 won zij de Turing Gedichtenwedstrijd, waarna in januari 2020 haar debuutbundel Aan het licht verscheen bij uitgeverij de Arbeiderspers. In 2021 vertaalde Meity poëzie voor Rode komeet, de biografie van dichteres Sylvia Plath. Momenteel schrijft zij, naast artikelen voor literaire tijdschriften en ander werk in opdracht, aan een tweede bundel.

Praktische informatie

wanneer - zondag 2 oktober en 13 november 2022 en 8 januari, 5 maart, 16 april en 11 juni 2023 van 13.30 tot 15.30 uur

waar - Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13, Roermond

deelname - € 90 voor bibliotheekleden, € 110 euro voor niet-leden

aanmelden - dat kan online kan via bibliorura.nl/leesclub-poezie

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Bezoekerscentrum Leudal
060922/HvL

Wellicht interessant