img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-9-2022 16:13

Leudals Taalakkoord voor gezamenlijke aanpak laaggeletterdheid

Leudal - 12 september 2022 - De gemeente Leudal wil laaggeletterden helpen. Laaggeletterden hebben moeite met lezen en schrijven. Om de gezamenlijke inzet en aanpak te bekrachtigen, werd op maandag 12 september het Leudals Taalakkoord door alle partners ondertekend. Bibliocenter, Stichting Lezen en Schrijven, Synthese en de gemeente zetten hier gezamenlijk de schouders onder.

img

Lokale aanpak

Dit Leudals Taalakkoord vormt de start van de lokale aanpak van laaggeletterdheid in de gemeente Leudal. Bewustwording, signalering, motivering en aanpakken staan centraal in het taalakkoord. Het lokale taalakkoord is een uitwerking van het Regionaal Taalakkoord Midden-Limburg waar Leudal zich eerder dit jaar bij aansloot. In gemeente Leudal heeft één op de tien mensen die werken moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Taboe

Wethouder Huub van Helden: "Kunnen meedoen in de samenleving begint vaak bij lezen en schrijven. We zien dat er een taboe heerst rond laaggeletterdheid. Dat moet doorbroken worden, want het erkennen van dit ontwikkelpunt vormt de start van persoonlijke groei. Daar zetten we ons gezamenlijk voor in." 

Oproep

De gemeente Leudal roept alle organisaties, verenigingen en ondernemers op om zich aan te sluiten bij het Leudals Taalakkoord.

Kijk op www.leudal.nl/laaggeletterdheid wat jij kunt doen tegen laaggeletterdheid.

Foto v.l.n.r. van links naar rechts: Aleida Berghorst (Stichting Lezen en Schrijven), 
Ad Kuijpers (Bibliocenter), Paul Horsmans (Synthese) en wethouder Huub van Helden van de
gemeente Leudal 
120922/HvL

Wellicht interessant