img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-9-2022 15:30

Informatiebijeenkomst over opvanglocatie Landgoed Leudal

Haelen - 14 september 2022 - Sinds een aantal maanden fungeert Landgoed Leudal in Haelen gedeeltelijk als tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. In eerste instantie was dat voor een termijn van 6 maanden. De gemeente heeft het voornemen om de opvang van Oekraïense vluchtelingen op deze locatie vanaf half november met een half jaar te verlengen. Om omwonenden hierover te informeren, vindt op woensdagavond 21 september een bijeenkomst plaats. Omwonenden zijn hiervoor per brief uitgenodigd.

img

Voornemen

De gemeente Leudal heeft dit voornemen, omdat het einde van de oorlog nog niet in zicht is en het beroep dat op gemeenten wordt gedaan om te voorzien in huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen niet minder is geworden. Dit maakt dat de gemeente momenteel voorbereidingen treft om de duur van de opvang op locatie Landgoed Leudal te verlengen.

Het aantal personen dat er maximaal opgevangen kan worden, wijzigt niet. Daarnaast blijft de gemeente Leudal locaties zoeken voor huisvesting van Oekraïense vluchtelingen voor de lange termijn.

Informatiebijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats op 21 september 2022 in de raadzaal van het gemeentehuis en duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Inwoners die op voorhand al vragen of opmerkingen hebben, kunnen deze tot en met vrijdag 16 september alvast toesturen via info@leudal.nl o.v.v. Opvanglocatie Landgoed Leudal.

Inwoners die niet bij deze bijeenkomst aanwezig kunnen zijn, kunnen achteraf een geluidsverslag van de avond digitaal naluisteren.

140922/HvL

Wellicht interessant