img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-9-2022 19:00

Molens in Leudal met Frits Criens - molen De Welvaart in Horn

Horn - 18 september 2022 - In 2015 heeft Molensichting Leudal het boekje 'Leven van water en wind' uitgebracht waarin Frits Criens de molens in de gemeente Leudal in het zonnetje zette. Nu doet hij dat samen met DeltaLimburg.nl nog een keertje in de serie videoreportages 'Molens in Leudal met Frits Criens'. De komende weken neemt hij u mee naar alle molens in Leudal. In deze eerste aflevering bezoekt hij molen De Welvaart in Horn.

De getoonde aquarellen in het openingsshot zijn van Jos Jeukendrup en zijn met zijn toestemming opgenomen in deze serie reportages.

Over Frits Criens

Frits Criens (1949) is stadsdichter van de gemeente Leudal. Hij publiceert romans, dichtbundels, light versie, lied- en cabaretteksten en toneelstukken in het ABN en in het Haelense dialect. Veel van zijn stadsgedichten zijn in de gemeente Leudal te vinden in openbare ruimtes en gebouwen. Daarnaast kom je zijn werk tegen in de boekhandel, literaire tijdschriften, bloemlezingen en op het internet. Regelmatig is hij te beluisteren op de radio. Zijn werk kenmerkt zich door een heldere vorm en begrijpelijke taal, waarbij humor en ernst voor hem onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Daarmee staat hij sterk in de traditie van de Romantiek.

camera Leon van Lier en Pieter Cornelissen/montage Pieter Cornelissen | DeltaLimburg.nl
180922/HvL

Tags
Wellicht interessant