img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-9-2022 11:15

Themawandeling - Thorn in rampspoed, 'de Fransen komen!'

Thorn - 28 september 2022 - Bijna 800 jaar leefde men in Thorn onder het bewind van hoog-adellijke stiftdames. Het luxe leven dat de dames hier voerden straalde ook uit op de bewoners van Thorn. Wil je weten hoe Thorn zijn allure van het witte stadje heeft verkregen? Wandel dan op zondagmiddag 16 oktober mee met de VVV-gids en kom alles te weten over deze voormalige pleisterplaats voor hoog-adellijke dochters van Europese rijksvorsten en -graven.

img

Programma

Deze rondleiding  staat geheel in het teken staat van de Maand van de Geschiedenis met het thema 'Wat een ramp!'

De burgers profiteerden van vele voorzieningen. Er was volop werkgelegenheid die het Stift met zich mee bracht. Met de komst van 'de Fransen' in 1794 was dit in één klap voorbij! Velen raakten hun baan kwijt, voorzieningen verdwenen en er moest ook nog belasting worden betaald. Wat een ramp, het Stift werd ontmanteld.

De VVV-gids laat de sporen van deze tegenslag zien en vertelt over het sobere leven na de opheffing van het Stift en hoe de inwoners van Thorn hiermee om gingen. 

Praktische informatie

wanneer - zondag 16 oktober 2022, van 14.00 tot ca. 15.30 uur

waar - de rondleiding start bij Wijngaard 14, Thorn

deelname - € 6,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis, op vertoon van de Limburg Card € 1,00 korting per persoon. Er is een maximaal aantal van 20 deelnemers

aanmelden - Reserveren is verplicht en kan via de webshop Hart van Limburg. Dit kan tot één dag voorafgaand aan de wandeling

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (Wijngaard in Thorn)
280922/HvL

 

Wellicht interessant