img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-10-2022 13:06

Financiële veiligheid rode draad op Veiligheidsdag Westrom

Roermond - 13 oktober 2022 - Gestructureerd aandacht geven aan de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Dát is het doel van de Veiligheidsdag die Westrom op woensdag 12 oktober 2022 organiseerde. In deze zevende editie bestond het programma voor de medewerkers uit een mix van veiligheidsonderwerpen waarin financiële veiligheid de rode draad vormde. Want je veilig voelen heeft ook te maken met je geen zorgen hoeven maken of je wel rond kunt komen met je geld. 

Een vast onderdeel van de Veiligheidsdag is de calamiteitenoefening in samenwerking met de brandweer. Die vond in de middag plaats.

Financiële veiligheid

De tweede week van oktober staat ieder jaar landelijk in het teken van veiligheid. De Week van de Veiligheid is een initiatief van en door medewerkers en ondernemers. Tijdens deze week organiseert Westrom de Veiligheidsdag voor de medewerkers in het gebouw aan De Hanze in Roermond. Het landelijke centrale thema is dit jaar cybercriminaliteit.

Westrom koos er met het oog op de stijgende kosten van energie en boodschappen echter voor om de focus te leggen op rondkomen met je geld en de hulp die je daarbij kunt krijgen. Je financieel veilig voelen, dat was de rode draad die de programmaonderdelen verbond. Na twee jaren waarin zo’n grote bijeenkomst niet mogelijk was, liep het bedrijfsrestaurant nu weer vol met medewerkers. Verdeeld over de dag waren er vier bijeenkomsten waarin verschillende sprekers samen een uur vulden. Van de hulp die maatschappelijk werk kan bieden bij geldzorgen tot een quiz over gezonde voeding. Van schuldhulpverlening door gemeenten tot het volgen van een cursus over omgaan met geld en gezondheid.

Goede samenwerking

In de middag stond een calamiteitenoefening gepland. Dit is niet alleen een verplichting voor bedrijven, maar ook een goede mogelijkheid om de samenwerking tussen de bedrijfshulpverleners (bhv’ers) en de hulpdiensten te optimaliseren. De brandweer had voor deze oefening een scenario uitgewerkt waarbij de accu van een elektrische pallettruck ontbrandde. Dat zorgde voor flinke rookontwikkeling op de eerste verdieping, in de buurt van de lift. De bluspoging van de bestuurder van de pallettruck mislukte, waarbij zij brandwonden opliep en rook inhaleerde. Een medewerker in een rolstoel en haar buddy kwamen vanwege de rook vast te zitten op het dakterras.

Een mooi scenario waarin de bhv’ers onder meer een ontruiming, de zorg voor slachtoffers en het opvangen van hulpdiensten konden oefenen. De aanwezige Lotus-slachtoffers speelden hun rol zoals altijd professioneel en de samenwerking tussen brandweer en bhv’ers verliep goed. Door deze oefening is duidelijk geworden waar met het oog op ieders veiligheid de puntjes nog op de i moeten worden gezet. Na een uur konden de Westrom-medewerkers veilig terug naar hun werkplek en werd in het bedrijfsrestaurant het programma voortgezet.

Foto's Westrom
131022/HvL
 

Wellicht interessant