img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-10-2022 14:47

Paddenstoelenwandeling in het Leudal

Haelen - 16 oktober 2022 - Op donderdagochtend 27 oktober wordt in Het Leudal vanuit Bezoekerscentrum Leudal in Haelen een themawandeling georganiseerd over paddenstoelen. In de herfst barst het bos van de paddenstoelen. Na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Ga samen met de gids op zoek naar de mooiste exemplaren. Als de grond goed nat is, kun je in het Leudal meer dan 50 verschillende soorten paddenstoelen vinden. Ga je mee op ontdekkingsreis met de gids?  

img

Vijftig verschillende soorten

Is de grond goed nat? Dan kun je in het Leudal meer dan 50 verschillende soorten paddenstoelen vinden. En daar hoef je niet ver voor te lopen. Van eekhoorntjesbrood en heksenboleten tot het rode koolzwammetje met de kleur van rode kool. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten. En misschien doet de vliegenzwam met zijn rode hoed en witte stippen je meteen weer in sprookjes geloven.

Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen. Vooral in de herfst laten paddenstoelen zich goed zien. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor. Voor de één moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen.

De wandeling wordt georganiseerd door Groen Hart Leudal.

Praktische informatie

wanneer - donderdag 27 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

waar - start vanaf Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen

deelname - € 3,50 p.p. voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar € 1,00

aanmelden - graag vooraf aanmelden via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal onder telefoonnummer 0475- 497010

tip - neem een zakspiegeltje mee om onder de hoed te kijken van een paddenstoel

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Stockfoto
161022/HvL

Wellicht interessant