img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-10-2022 10:15

Derde Tover Route in Roermondse binnenstad groter dan ooit

Roermond - 22 oktober 2022 - De Tover Route is terug en groter dan ooit! Van vrijdag 4 november tot en met zondag 29 januari 2023 is de derde én grootste editie van deze magische route in de Roermondse binnenstad te vinden. Dit jaar staat de Tover Route in het teken van de filmwereld met het thema: ‘You are a movie star!’. Nieuw zijn de metersgrote XXL selfiespots die helemaal bij het filmthema passen en die de Tover Route interactiever en leuker maken, óók voor de wat oudere tovenaars.

img

Wegens succes herhaald

Na succesvolle eerdere edities in de voorgaande jaren, keert de Tover Route ook dit jaar weer terug  naar de binnenstad van Roermond om haar grootste editie ooit te vieren. De filmwereld is de inspiratiebron geweest voor deze editie. Met het thema ‘You are a moviestar’ (be)tover je 15 locaties en ruim 30 toverpunten op diverse plekken in de binnenstad: licht, geluid én actie. Nieuw dit jaar zijn de toverpunten bij de Foroxity Filmarena (Kazerneplein), die de Tover Route nu ook buiten de grenzen van de binnenstad brengt. Met hele grote en fotogenieke XXL selfiespots, zoals mega filmposters en een regisseursstoel, is de route bovendien een stuk interactiever en leuk voor de tieners uit de regio.
 
De Tover Route start op vrijdag 4 november en is tot en met zondag 29 januari 2023 te ervaren. Toveren kan de hele dag en op ieder moment. Nieuwe tovenaars kunnen voor €2,- bij zowel de theaterkassa van TheaterHotel de Oranjerie als de Foroxity Filmarena een toverstokje kopen. De toverstokjes van voorgaande edities hebben hun toverkracht niet verloren en zijn ook dit jaar te gebruiken. Tovenaars die de toverpuzzel weten op te lossen, maken bovendien kans op een Playstation 5.

Feestelijke opening op vrijdag 4 november

Op vrijdagavond 4 november zal de Tover Route op feestelijke wijze worden geopend. Aan het einde van de schooldag zijn de tovenaars vanaf 18.00 uur van harte welkom om de stad te komen betoveren. Om de opening te vieren, is er van 18.30 tot 20.30 uur een bijzondere licht, muziek & watershow op de Markt die je beslist wilt zien. Vanaf 19.00 uur vind je een XXL-lichtspektakel dat rondtrekt in de straten van de binnenstad. Alle aanwezige tovenaars krijgen bovendien een kaartje voor een gratis ritje in het welbekende, grote reuzenrad. Een bezoek aan de openingsavond van de Tover Route is daarmee absoluut een must.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Tover Route kun je terecht op de speciale webpagina van We Are Roermond. De Tover Route is een project van Stichting BIZ Binnenstad Roermond, de gemeente Roermond en Stichting Citymanagement Roermond.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Kim Roufs
221022/HvL

Wellicht interessant