img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-10-2022 14:30

Gemeente Maasgouw zet bespaarcoach in bij verduurzamen woning

Maasgouw - 25 oktober 2022 - Inwoners van de gemeente Maasgouw met een lager inkomen kunnen vanaf half november gratis hulp krijgen bij het verduurzamen van hun woning. Hiervoor zet de gemeente een bespaarcoach in die samen met de inwoners aan de slag gaat. De gemeente kiest voor een lokale aanpak waar maatwerk wordt geleverd.

img

Vaak kunnen kleine energiebesparende maatregelen al helpen in het verminderen van het energieverbruik. De bespaarcoach gaat daarom het gesprek aan met inwoners om te informeren naar de mogelijkheden. Samen wordt er gekeken naar welke kleine energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn en hoe energie kan worden bespaard. Ook wordt er bekeken of er andere kostenbesparende maatregelen mogelijk zijn en welke andere regelingen er kunnen worden getroffen. Dit doet de bespaarcoach aan de hand van de VoorzieningenWijzer. Deze online tool is recentelijk gelanceerd in gemeente Maasgouw en kan inwoners met een lager inkomen ondersteunen bij het maken van bewuste keuzes en het beter benutten van voorzieningen.
 
Voor inwoners met een lager inkomen worden de energiebesparende materialen kosteloos geïnstalleerd door speciale ‘energie fixers’. De ‘energie fixers’ maken deel uit van het wijkteam van Maasgouw en zijn bekend in de gemeente.

Inwoners die de energietoeslag al hebben ontvangen krijgen in november een uitnodiging voor een adviesgesprek met de bespaarcoach. Inwoners die een afspraak willen maken met de bespaarcoach of benieuwd zijn of ze in aanmerking komen kunnen dat vanaf 1 december doen via gemeentelijke kanalen.

251022/HvL

 

 

Wellicht interessant