img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-11-2022 14:25

Geslaagde bijeenkomst mobiliteitsbeleid voor werkgevers in Leudal

Roggel - 3 november 2022 - Op woensdag 2 november vond in Roggel de startbijeenkomst ‘Samen op de fiets’ plaats voor werkgevers in de gemeente Leudal, georganiseerd door de gemeente Leudal in samenwerking met Roermond Bereikbaar. Met deze bijeenkomst willen beide partijen, werkgevers inspireren en stimuleren om aan de slag te gaan met duurzaam en gezond mobiliteitsbeleid in de eigen organisatie. De bijeenkomst werd goed bezocht en er werden veel waardevolle ervaringen gedeeld.  

img

Structureel kiezen voor anders reizen

Jan-Willem Boots, algemeen directeur van Kragten uit Herten, schetst de continue doorontwikkeling van het mobiliteitsbeleid binnen de organisatie. Steeds meer medewerkers kiezen daardoor voor de fiets. In de afgelopen 24 maanden is er onder andere een leasefietsregeling ingevoerd. Verder zijn verschillende acties georganiseerd rondom het stimuleren van het openbaar vervoer en elektrisch rijden, zowel voor het woon-werkverkeer als voor zakelijke reizen naar de klant.

De voordelen van fietslease

Een werkgever die voor fietslease kiest, creëert daardoor ruimte binnen de werkkostenregeling. Fietslease gaat immers niet ten laste van de vrije ruimte. Eén van de grote voordelen van fietslease ten opzichte van het ‘oude’ fietsplan volgens Max Hoenen van benFietsen. Daarnaast kan de besparing ten op zichte van het kopen van een fiets oplopen tot wel 40%.

Een vitaliteitsprogramma voor en door medewerkers

VANDAAG business partners uit Baexem draagt de titel Vitaalste Werkgever van Limburg 2022. Business developer Noortje Levels onderstreept het belang van het thema vitaliteit binnen de organisatie, zo is er een vitaliteitsprogramma ontwikkeld voor en door medewerkers waarbij passie en intrinsieke motivatie een centrale rol spelen.

Anders reizen als onderdeel van hinderaanpak

In de zomervakantie van 2023 gaan de A73 tunnels dicht voor grootschalig onderhoud. 

Projectleider Arnoud Haans: “Roermond Bereikbaar en Rijkswaterstaat starten vanaf januari de communicatie op met informatie over de werkzaamheden en de verwachte hinder en hierbij vooral ook aansturen op de beschikbare alternatieven om in deze periode anders te reizen en de hinder zo veel mogelijk te beperken voor reizigers.”  

En nu doorpakken

De gemeente Leudal en Roermond Bereikbaar nodigen werkgevers uit om aan te sluiten bij een netwerk van ruim 70 Limburgse werkgevers die inzetten op duurzame en gezonde mobiliteit van hun medewerkers.
 
Wethouder Heleen Wijers – van der Linden: “Wanneer je als werkgever een goed mobiliteitsbeleid hebt kan dit een bijdrage leveren aan vitale medewerkers, minder parkeerplekken, verlaging van C02 footprint en aantrekkelijk werkgeverschap.”

Roermond Bereikbaar

Roermond Bereikbaar brengt werkgevers bij elkaar om ervaringen en kennis rondom mobiliteit met elkaar uit te wisselen. Verder worden analyses van het woon-werkverkeer van de medewerkers gemaakt en adviezen gegeven bij het ontwikkelen van een nieuw mobiliteitsbeleid. Roermond Bereikbaar ondersteunt en faciliteert werkgevers met leuke acties om het thema mobiliteit binnen de organisatie tot leven te wekken.

Foto Roermond Bereikbaar
031122/HvL

Wellicht interessant