img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-11-2023 14:30

'Dag van de Binnenvaart' in Maasbracht

Maasbracht - 2 november 2023 - Op zaterdag 11 november vindt de jaarlijkse Dag van de Binnenvaart plaats. Op diverse locaties in Maasbracht worden er die dag van 10.00 tot 15.00 uur activiteiten georganiseerd en openen nautische bedrijven hun poorten. Zo kunnen belangstellenden een passagiersschip bezoeken, een rondvaart maken door de haven van Maasbracht, een scheepswerf en het Maas Binnenvaartmuseum bezoeken. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

img

 
 

Bezoek een passagiersschip

Stap aan boord van de MS Olympia en laat je meenemen op een reis door dit prachtige vaartuig. Ontmoet de bemanning, krijg uitleg van de kapitein, bezoek de machinekamer en leer over de techniek van zo’n groot schip.

Bezoek nautische bedrijven

Maak kennis met de ambachtelijke kunst van de scheepsbouw en bezoek enkele nautische bedrijven. Onze lokale scheepsbouwers staan klaar om hun vaardigheden te demonstreren en hun passie voor het vak te delen.

Maas Binnenvaartmuseum

Ontdek de historie van de scheepvaart in het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht: ontdek hier de maquette van de schepen die ooit de Maas bevoeren. Maak kennis met de geschiedenis van de Schippersbeurs, het Schepenkerkhof en de grind- en zandwinning.

Leer hoe in de haven van Maasbracht een bruisende nautische industrie ontstond. Ervaar hoe het is om schipper te zijn van een groot binnenvaartschip in de nieuw attractie van het museum, de Stuurhut aan de rand van de haven in Maasbracht.

Vaar mee op een rondvaartboot van de Cascade

Om geheel in de nautische sfeer te blijven kun meevaren op een rondvaartboot van de Cascade die je afzet bij de scheepvaartbedrijven, die deelnemen aan de Dag van de Binnenvaart!

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website dagvandebinnenvaart.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto gemeente Maasgouw (haven Maasbracht)
091122/HvL

Wellicht interessant