img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-11-2022 12:55

Wisseltentoonstelling 'Oekraïne: ver weg, dichtbij' bij Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 14 november 2022 - Van zondag 27 november tot en met zaterdag 18 februari 2023 presenteert Bezoekerscentrum Leudal de nieuwe wisseltentoonstelling 'Oekraïne: ver weg, dichtbij'. Vanwege de oorlog in Oekraïene zijn vele Oekraïeners hun land ontvlucht om te voorkomen slachtoffer te worden van de gruwelijke oorlogsdaden. Een aantal verblijft in Nederland, ook in de gemeente Leudal. De tentoonstelling is ingericht samen tien Oekraïense vluchtelingen, die in Leudal verblijven.

img

Oekraïne, een land dat heel ver weg leek, maar van wat er op dit moment gebeurt in Oekraïne voelen wij ook hier de consequenties. Natuurlijk lang niet zo sterk als de Oekraïners zelf. 

In de tentoonstelling is te zien wie die Oekraïners zijn. Wat waren de beweegredenen om te vertrekken? Wat hebben ze achter moeten laten? Wat is hun achtergrond, hun cultuur, tradities en gewoonten? Welke overeenkomsten en verschillen zijn er te ontdekken tussen hun cultuur en de onze? Wat kunnen we van elkaar leren? Maar ook hoe de Oekraïners het ervaren om hier in Leudal te wonen?

Praktische informatie

wanneer -  zondag 27 november 2022 tot en met zaterdag 18 februari 2023, van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur

waar - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 56, Haelen

entree - € 2,50, donateurs van Studiegroep Leudal en kinderen tot 12 jaar gratis 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Achtergrondfoto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
141122/HvL

 

Wellicht interessant