img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-11-2022 16:10

KERNgezonde fair-play met handschoenen aan in Heythuysen

Heythuysen - 15 november 2022 – Op dinsdagochtend 15 november vond de tweede activiteit van KERNgezond Heythuysen van dit schooljaar plaats. De kinderen van de groepen 6 van basisschool De Neerakker kregen een gastles omtrent het thema ‘Fair-Play’. Er werd gediscussieerd over wat fair-play is en verder stond er een kickboksclinic op het programma.

img

Aan de hand van de verschillende topsportfilmpjes gingen de kinderen de discussie aan over wat fair-play voor hun betekent. Maar ook hoe sportief ze zelf zijn, zouden ze bij een gelijke stand aan het eind van de wedstrijd een bal uitschoppen bij een blessure van de tegenstander of toch doorspelen? In welke mate is winnen belangrijker dan fair-play? Voor iedereen lag deze lat ergens anders en de kinderen discusieerden er dan ook op goed op los.

Daarnaast stond er een kickboksclinic op het programma. Van een ervaren instructeur leerden de kinderen de beginselen van deze sport. Kickboksen valt onder gezond gedrag omdat de waardes; respect, controle, plezier en samenwerken erg belangrijk zijn bij deze sport.

Foto KERNgezond
151122/HvL

Wellicht interessant