img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-11-2022 15:55

VVV-stadsgidsenteam Roermond zoekt versterking

Roermond - 24 november 2022 - De Roermondse VVV-stadsgidsen geven rondleidingen aan groepen toeristen en andere belangstellenden voor de stad Roermond en haar directe omgeving. Daarnaast begeleiden/verzorgen ze o.a. walking-dinners, thema-wandelingen, school-/kinderwandelingen, bus- en boottochten. Dit alles in meerdere talen. Het VVV-stadsgidsenteam bestaat op dit moment uit een twintigtal vrijwilligers, mannen en vrouwen. Wie wil het team komen versterken?

img

Versterking

Het VVV-stadsgidsenteam bestaat op dit moment uit een twintigtal vrijwilligers, mannen en vrouwen. Mede vanwege de toename van het aantal rondleidingen én het natuurlijk verloop binnen de groep op te vangen, zijn nieuwe stadsgidsen zeer welkom. 

Wat wordt van een VVV-gids verwacht?

Het allerbelangrijkste is ‘Leefde veur de Sjtad’ (liefde voor de stad).

Verder heeft de aspirant-gids affiniteit met geschiedenis en cultuur, beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en kan omgaan met een computer. Naast de Nederlandse taal beheerst de aspirant-gids ook één of meerdere vreemde talen (Du, En, Fr) . Enthousiasme in het vertellen van verhalen is uiteraard ook een belangrijke eigenschap.

Naast het volgen van de cursus is ook veel zelfstudie noodzakelijk.

De stadsgidsen krijgen een vrijwilligersvergoeding. 

Start opleiding maart 2023

Medio maart 2023 start een nieuwe opleiding voor VVV-stadsgids Roermond. De opleiding wordt verzorgd door Louis Wolters, oud-docent geschiedenis en al 40 jaar VVV-stadsgids in Roermond en Marianne Muller, al meer dan 30 jaar stadsgids.

Het opleidingstraject duurt naar verwachting een jaar. De circa 20 cursusavonden zullen op een nog nader te bepalen avond worden gehouden van 19.00 tot 21.30 uur.

Voorafgaande aan de mogelijke deelname aan de opleiding vindt er een selectieprocedure plaats.Na de afronding van de opleiding volgt een officiële VVV-certificering. Aan de opleiding zijn kosten verbonden. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van € 250,00.

Interesse?

Is je nieuwsgierigheid en belangstelling gewekt en wil je “De Leefde veur de Sjtad” overdragen aan de duizenden bezoekers die Roermond ieder jaar trekt? Schrijf dan een kort briefje met jouw gegevens, motivatie en CV vóór woensdag 15 december naar opleiding VVV-stadsgidsen Roermond t.a.v. Louis Wolters, p/a Markt 17, 6041 EL Roermond.

Je kunt je brief ook per mail sturen naar groepsuitje@hartvanlimburg.nl

Heb je nog vragen?

Cursusleiders Louis Wolters (06-189 434 83) en Marianne Muller (06-150 113 59) staan klaar om ze te beantwoorden.  

Foto Limburg Marketing
241122/HvL

Wellicht interessant