img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-11-2022 15:01

Zo eenvoudig is het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering

Limburg - 29 november 2022 - Het moment is daar: we kunnen weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan meerdere redenen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld overstappen omdat jouw huidige premie te duur wordt, of omdat je volgend jaar meer zorgkosten verwacht te maken. Toch haken veel Limburgers af om daadwerkelijk over te stappen, wellicht omdat het te veel moeite kost. Gelukkig valt dat reuze mee. Hieronder vertellen we je namelijk hoe eenvoudig het is om over te stappen van zorgverzekering.

img

1. Zorgverzekeringen vergelijken via een vergelijkingssite

Om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering, moet je wel een zorgverzekering op het oog hebben die bij jou past. Zorgverzekeraars vergelijken met elkaar is dus wel een must. Hiervoor kun je iedere zorgverzekeraar bij langs gaan, maar je kunt ook heel eenvoudig een vergelijkingssite gebruiken. Zo’n vergelijkingssite neemt het werk voor jou uit handen: hier staan alle zorgverzekeraars op een rij, waarbij je ook de premie en de dekking kunt bekijken. Een handige site die je kunt gebruiken is Poliswijzer.

Check overigens wel of het dichtstbijzijnde ziekenhuis, de huisarts en de tandarts in Limburg een contract heeft met de zorgverzekeraar, zodat je zeker weet dat de zorgkosten worden vergoed. Dit verschilt per polis.

2. Overstappen maar

Wanneer je een zorgverzekeraar hebt gevonden die bij jouw wensen aansluit, kun je overstappen. En dit is makkelijker dan je denkt. Zo kun je gewoon via de vergelijkingssite een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Je hoeft enkel jouw gegevens in te vullen en de gegevens die nodig zijn voor de betalingen. 

3. Oude zorgverzekering opzeggen

Hier lopen veel mensen tegenaan: het opzeggen van de oude zorgverzekering. Hoe gaat dat in zijn werk? Doet de nieuwe zorgverzekering dat voor je, of moet je dat zelf doen? Wat als ik dubbel verzekerd ben, en dus dubbele kosten maak?

Dat zijn inderdaad vragen die de nodige stress kunnen opleveren. Maar maak je hierover geen zorgen. Vaak kun je bij de vergelijkingssite, waarbij je een nieuwe zorgverzekering afsluit, ook meteen doorgeven dat je jouw oude zorgverzekering wil opzeggen.

Houd er wel rekening mee dat je dit voor 31 december doet, of het liefst nog eerder dan deze datum. Het is namelijk niet mogelijk om na deze datum nog een zorgverzekering op te zeggen. Wel kun je nog een nieuwe zorgverzekering uitkiezen: dit kan tot 1 februari. Ook kun je altijd voor de zekerheid contact opnemen met jouw oude zorgverzekeraar waarbij je laat weten dat je bent overgestapt, zodat je zeker weet dat je niet dubbel bent verzekerd.

 

 

Wellicht interessant