img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-1-2023 13:15

Buutte Gala Leudal 2023 in Heythuysen

Heythuysen - 17 januari 2023 - Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari wordt in De Bombardon in Heythuysen na enkele jaren afwezigheid de 18e editie van het bekende Buutte Gala Leudal georganiseerd. Naast Limburgse Kampioenen en/of finalisten van de bekende Limburgse Buutte kampioenschappen zullen ook Brabantse toppers hun opwachting maken. Ook de liefhebbers van het carnavalslied komen dit jaar weer aan hun trekken.

img

Limburgse en Brabantse toppers in de buut 

Het heeft als gevolg van de corona-perikelen een tijdje geduurd, maar gelukkig is er dit seizoen weer ruimte voor het bekende Buutte Gala.  

Naast Limburgse Kampioenen en of finalisten van de bekende Limburgse Buutte kampioenschappen zullen ook Brabantse toppers hun opwachting maken tijdens het grote Buutte Gala Leudal, in Cultuur Podium De Bombardon.
 
Pierre van Helden, 5-voudig Limburgs Buutte Kampioen, zal dit jaar in de buut verschijnen als “Pijerke hiet nieje buure”. Maar ook zullen alle ogen en oren gericht zijn op Henrie van Geneijgen die als “De Naturist” in de buut verschijnt. Verder zullen de lachspieren van de bezoekers op de proef worden gesteld door het optreden van “de Wientrien” Conny Bruinaers. Als Brabantse toppers wordt het deze editie genieten van, Erik Mulder uit Maarheeze als “Opa v. Epscheuten”, Joep de Wildt uit Oudenbosch als “de kleinzoon” en de welbekende Brabantse topper Andy Marcelissen.
 
Ook de liefhebbers van het carnavalslied komen dit jaar weer aan hun trekken. Het bekende zangduo “Ronald en Carien” uit Weert, dat in 2023 zijn 33-jarig jubileum viert, zal zorgen voor de juiste stemming in de zaal.
 
De algehele muzikale begeleiding wordt beide avonden wederom verzorgd door de Prinselijke Hofkapel onder leiding van Peter Kehrens en de presentatie is ook dit jaar in de vertrouwde handen van de drager van de Gouden Narrenkap en 6-voudig Limburgs Buutte Kampioen, Ger Frenken.

Al met al voldoende garantie voor twee avonden die de liefhebbers van de buut zeker niet mogen missen.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 17 en zondag 18 februari 2023, aanvang 20.00 uur

waar - De Bombardon, St. Antoniusstraat 2, Heythuysen

kaarten - € 15,00 per persoon

kaartverkoop - kaarten kunnen online worden besteld via www.buuttegalaleudal.nl en vanaf zaterdag 4 februari 10.00 uur zijn kaarten verkrijgbaar bij De Bombardon zelf en bij Spoormakers Interieur, Leveroyseweg 3-A in Heythuysen

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

170123/HvL

 

Wellicht interessant