img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-1-2023 20:01

Tweesterrenrestaurant Sabero in Roermond sluit de deuren

Roermond/Leende - 20 januari 2023 - Tweesterrenrestaurant Sabero aan de Roerkade in Roermond sluit in april 2023 de deuren. Nico en Sonja Boreas openen na die sluiting hun huiskamerrestaurant Sabero in de nieuwe aanbouw van hun woning aan de Zevenhuizen 6 in Leende, zo meldt Missethoreca. Dat heeft als consequentie dat het echtpaar voor nu de Michelinsterren kwijtraakt.

img

In december 2018 kreeg het restaurant Sabero zijn twee Michelinsterren. Uniek voor Limburg, nog nooit had in onze provincie een restaurant in één keer twee sterren gekregen.

Huiskamerrestaurant Sabero in aanbouw

Wanneer de aanbouw van het nieuwe woonhuis in Leende af is, dan start het echtpaar met het huiskamerrestaurant Sabero. Het stel verhuisde speciaal om deze reden naar Leende, onder de rook van Eindhoven.  

Sluiting Sabero in Roermond

Nico en Sonja Boreas ruilen hun tweesterrenrestaurant in voor een huiskamerrestaurant, omdat ze het huurcontract in Roermond enkel met vijf jaar konden verlengen. Dat vonden ze in deze periode – met de huidige energieprijzen, huurprijzen en tijden van personeelstekort – te lang. In het huiskamerrestaurant hebben ze die extra kosten voor huur niet en kunnen ze de energieprijs en personeelskosten beperken, aldus Missethoreca.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
200123/HvL

Wellicht interessant