img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-1-2023 15:48

Gratis hondenweegservice Welkoop tegen overgewicht honden

Heythuysen/Roermond - 21 januari 2023 - Één op de twee honden in Nederland is te zwaar, oftewel bijna 1 miljoen honden. Overgewicht bij honden leidt vaak tot andere gezondheidsproblemen en inherente dierenartskosten. Daarom kunnen hondeneigenaren bij alle 158 vestigingen van tuin- en dierenspeciaalzaak Welkoop, waaronder Heythuysen en Roermond, hun hond(en) laten controleren op overgewicht. Gratis en daardoor toegankelijk voor alle hondenbezitters in Nederland.

img

In iedere vestiging werkt minstens één specialist die de honden nauwkeurig weegt en onderzoekt om overgewicht vast te stellen en advies op maat te geven over voeding en beweging.

50% honden in Nederland te zwaar

Linda Linthorst, dierspecialist en paraveterinair bij Welkoop: “Honden met overgewicht hebben een grotere kans op ziektes door een verzwakt afweersysteem, slijtage van de gewrichten, ademhalingsproblemen en huidproblemen. Veel hondeneigenaren weten niet of hun trouwe viervoeter onder- of overgewicht heeft. Alleen het gewicht weten is niet voldoende; zelfs binnen een ras kan het gewicht flink uiteenlopen door verschillende oorzaken.”

Laagdrempelig en gratis

Welkoop voert de laagdrempelige hondenweegservice op nationaal niveau in, zodat alle hondeneigenaren in Nederland de kennis hebben om over- of ondergewicht te corrigeren. Het wegen en onderzoeken van de hond duurt ongeveer vijf minuten. Afhankelijk van het weegresultaat duurt de totale afspraak met advies ongeveer 15 minuten. De service is gratis om het toegankelijk te maken voor alle hondenbezitters in Nederland.

Idealiter wordt een hond iedere twee à drie weken gewogen, zeker wanneer er sprake is van overgewicht en er gewerkt moet worden aan een dieet. Bovendien is het belangrijk om opgroeiende puppies regelmatig te wegen. Zo kan de dierspecialist  afwijkingen in de groei vroegtijdig signaleren, en daarmee skelet- en gewrichtsproblemen bij de honden voorkomen.

Aanvulling op dierenarts

De hondeneigenaren die na een bezoek aan de dierenarts het advies gekregen hebben om hun viervoeter te laten diëten, kunnen terecht bij Welkoop.

Alle honden in Nederland

Linda Linthorst: “De hondenweegservice is een dienst die ontstaan is uit kennis en expertise, maar zeker ook uit onze liefde voor de dieren. Het liefst zien we dan ook alle honden in Nederland de komende tijd minstens één keer bij Welkoop verschijnen, verspreid over onze winkels.”

Foto Welkoop
210123/HvL

Wellicht interessant