img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-1-2023 13:58

Comfortabele borstvoedings- en buidelstoelen voor kinderafdeling Laurentius Ziekenhuis

Roermond - 23 januari 2023 - Een wens van de kinderafdeling van Laurentius is in vervulling gegaan dankzij de Vrienden van Laurentius. De stichting heeft onlangs twee borstvoedings- en buidelstoelen geschonken aan de Roermondse kinderafdeling. Een aanwinst waar zowel de ouders van pasgeboren kindjes en de medewerkers veel profijt van hebben.

Teamleidster Vera Janssen: “Hiermee kunnen we de ouders van pasgeboren kindjes meer comfort bieden tijdens het buidelen en het geven van borstvoeding. Voor pasgeborenen is huid-op-huid contact heel belangrijk. We stimuleren dit dan ook, indien mogelijk, meteen na de geboorte.”

De nieuwe stoelen zitten niet alleen comfortabel, ze zijn ook nog eens helemaal instelbaar zodat ook een ontspannen lighouding kan worden aangenomen tijdens het buidelen. Tijdens het voeden biedt de stoel juist de gewenste ondersteuning waar nodig. 

Vera Janssen: “Daarnaast zijn de stoelen ook voor onze medewerkers praktisch in gebruik doordat ze in hoogte verstelbaar zijn. Dit maakt het makkelijker om de ouders te ondersteunen bij het voeden of buidelen.”

Foto's Laurentius Ziekenhuis (Vera Janssen (links) demonstreert de stoel aan Nicole Cremers 
van de Vrienden van Laurentius / op de kinderafdeling maakt moeder Jamie dankbaar gebruik
van één van de nieuwe stoelen.
230123/HvL

 

Wellicht interessant