img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-1-2023 17:36

Schrijf je (online) in voor de Grote Optocht in Roermond

Roermond - 24 januari 2023 - Na twee jaar afwezigheid zal de Grote Vastelaovesoptocht van Roermond op maandag 20 februari weer als vanouds door de binnenstad van Roermond trekken. De organisatie, Sjtichting Vastelaovesoptoch Remunj, is blij dat zij ‘hem’ eindelijk weer 'kunnen laten trekken'. Nieuw is dat deelnemers zich vanaf vandaag al online kunnen inschrijven. De fysieke inschrijfavonden zijn gepland op maandag 6 februari, dinsdag 7 februari en woensdag 8 februari.

img

Online inschrijven

Via de website www.optoch-remunj.nl kunnen deelnemers naar een digitaal inschrijfformulier waar zij hun gegevens invullen én zelf hun nummer al kunnen kiezen. Op de website is ook het reglement voor deelname, de optochtroute en informatie over de vijf categorieën voor deelname in te zien.

Voorzitter Hein Jamboers: “Wij als organisatie van de optocht zijn blij dat we hiermee nu tegemoet kunnen komen aan de vraag van een deel van de optochtdeelnemers. Mensen zijn het gemak van online inschrijven gewend en wellicht maken wij het hiermee ook makkelijker voor de deelnemer die ver van Roermond woont of zich vanwege werk niet kan komen inschrijven. Hoe het inschrijven werkt staat op onze website goed uitgelegd en inschrijven zelf is in een paar minuten en een paar stappen gebeurt.”

Inschrijfavonden

Toch verdwijnt de gezelligheid van de inschrijfavonden zelf niet door deze digitale vernieuwing.

Hein Jambroers: “Het digitaal inschrijven is uitsluitend een voorlopige aanmelding en zeker nog geen afgeronde inschrijving!” Nadat een deelnemer zich online heeft ingeschreven, zal hij/zij namelijk toch nog altijd zelf naar één van de drie inschrijfavonden moeten komen om het nummer op te halen en de inschrijving te komen ondertekenen. Pas daarmee is de inschrijving én deelname aan de optocht dan volledig afgerond."

Het voordeel van de digitale inschrijvingen voor de deelnemers en voor ons is wel dat wij dan al veel benodigde gegevens vooraf ingevuld klaar hebben staan, waardoor het afronden van de deelname dan nog maar een paar minuten tijd kost en zodoende de wachttijden bij het inschrijven zeer aanzienlijk verkort kunnen worden. En uiteraard kan de meer traditionelere en/of minder digitale optochtdeelnemer zich ook nog altijd pas ter plekke op de inschrijfavonden inschrijven; digitaal inschrijven is dus nadrukkelijk GEEN verplichting.”

De inschrijfavonden zijn op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 februari 2023, telkens van 19.00 tot 21.00 uur in Cafe Willems, Godsweerdersingel 58, Roermond.

Grote Optocht

De Grote Optocht vertrekt op maandag 20 februari 2023 om 13.11 uur vanaf de Roerkade en eindigt op het Stationsplein.

240123/HvL

Wellicht interessant