img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-2-2023 15:59

Emi's Wereld - Wie wil Emi's Wereld binnenstappen?

Neer - 9 februari 2023 - In deze column vraag ik heel graag jullie aandacht voor het volgende. Wij, Petra en Onno van Hees zijn op zoek naar iemand die het team van thuisbegeleiding (dat op dit moment bestaat uit twee personen) van onze dochter Emi wil komen versterken. Emi is een tien-jarige (pre)puber met o.a. autisme, een verstandelijke beperking en een dysharmonisch profiel. Emi is over het algemeen een lieve, vrolijke meid, waarmee je enorm kunt lachen, maar die je op z'n tijd ook uitdaagt.

Op momenten dat Emi overprikkeld is en/of zich niet prettig voelt, kan zij een zogenoemde 'meltdown' krijgen. Dit kan zich uiten in verbaal erg aanwezig zijn, reguleren door middel van beweging en met uitzondering ook (zelf)verwonding. 

Wat zoeken wij?

Wij zoeken een positief ingestelde, consequente dame, die van aanpakken weet. Iemand die haar grenzen aangeeft en hierover ook open en duidelijk is naar Emi toe. Daarnaast zijn we op zoek naar iemand die meedraait in het gezin. Iemand die, bijvoorbeeld, op bepaalde momenten ook Emi's broertje meeneemt in activiteiten. Wij wonen in Neer en vinden het erg belangrijk dat haar begeleiders binnen 20 autominuten bij ons kunnen zijn. 

Wanneer en waarmee heeft Emi begeleiding nodig?

Op dit moment zijn we op zoek naar iemand die minimaal één vast moment per week beschikbaar is én die, waar nodig en mogelijk, vakanties, ziekte en vrije dagen van de huidige begeleidsters opvangt. Emi heeft vijf dagen per week begeleiding in de ochtend van 8.00 tot ongeveer 9.00 uur.

Tijdens deze momenten zorg je ervoor dat Emi klaar is voor haar dagbesteding: ontbijt verzorgen, herinneren aan medicatie, verschonen (Emi is niet zindelijk, dus dit hoort ook tot je takenpakket), aankleden, haren doen, haar tas inpakken etc.

Daarnaast heeft Emi begeleiding in de middagen van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot ca. 19.00 uur. Op deze momenten zorg je voor de vrijetijdsinvulling van Emi, afgestemd op haar gemoedstoestand en haar mogelijkheden. Te denken valt aan: fietsen, snoezelen (er is een snoezelruimte aan huis), wandelen, naar de speeltuin, Emi in bad doen en dergelijke. Ook ben je, indien mogelijk, aanwezig tijdens het eten en ondersteun je daar waar nodig.

Daarnaast heeft Emi eenmaal per twee weken een deel van de zaterdag begeleiding, waarin je ook op bovenstaande manier haar vrije tijd invult.

Wat bieden wij?

Allereerst een leuke, huiselijke gezinssituatie om in te werken. (hond, kat, vader, moeder en broertje krijg je er bij Emi gratis bij). Daarnaast een salaris van € 40,00 bruto per uur.

Ook is er altijd ruimte voor overleg met de andere thuisbegeleidsters en krijg je ruim de tijd om een vertrouwensband op te bouwen met Emi.

Want dàt vinden wij het belangrijkste: 'De klik met Emi'.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer informatie of denk je, dat is iets voor mij?!?! Stuur mij dan een berichtje via de FB-pagina Emi's Wereld of een e-mail naar peet27@home.nl. Wie weet tot snel!

Petra

Over Emi

Emi is een 10-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft hier sinds augustus 2021 regelmatig een inkijkje in het leven met Emi. 

 
Foto's Petra van Hees
090223/HvL
 

Wellicht interessant