img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-2-2023 11:56

Gemeente Roermond - extra geld voor hulp bij hoge energierekening

Roermond - 10 februari 2023 - De gemeenteraad van Roermond heeft besloten dat er extra geld beschikbaar komt voor de hulp aan inwoners, ondernemers en verenigingen die door de hoge energiekosten in de knel komen. In totaal is er nu 3,3 miljoen euro beschikbaar. Het oorspronkelijke fonds van 1,5 miljoen euro blijkt niet voldoende en daarom is nu besloten dit bedrag met 1,8 miljoen euro te verhogen.

img

In november vorig jaar richtte de gemeente een lokaal fonds op om ondersteuning te kunnen bieden aan inwoners in de energiecrisis. Dat fonds bevatte toen 1,5 miljoen euro. Inmiddels is duidelijk dat dit bedrag niet voldoende is om de voorgestelde hulp te kunnen bieden. Daarom heeft de gemeenteraad besloten om dit bedrag met 1,8 miljoen euro te verhogen.

Hulp voor inwoners

Op dit moment werkt de gemeente aan diverse regelingen om mensen in nood – vanwege de hoge energiekosten – de helpende hand te bieden. Zo was er de energietoeslag waar inwoners met een laag inkomen vorig jaar een beroep op konden doen. Deze regeling komt dit jaar weer terug, maar dan in een nieuwe vorm. Dit wordt nu uitgewerkt. Ook de individuele bijzondere bijstand voor energie en de individuele inkomenstoeslag bieden nu extra ondersteuning voor inwoners met een laag inkomen.

Hulp voor verenigingen en MKB-ondernemers

Verenigingen die subsidie krijgen van de gemeente en nu kampen met hoge energierekeningen kunnen binnenkort ook een beroep doen op de gemeente voor hulp. Net als ondernemers in het MKB. Daar is nu een pilot gestart met 50 ondernemers die advies krijgen bij energiebesparing en de mogelijkheid om voor 1000 euro energiebesparende maatregelen uit te voeren.

Steeds in beweging

Kortom, een aantal ondersteuningsmaatregelen is er al en nieuwe zijn in voorbereiding. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Op basis van tussentijdse evaluaties komen er nieuwe regelingen bij of worden bestaande aangepast. Zo wil de gemeente de mensen die het het hardst nodig hebben, helpen.  

Kijk voor een overzicht van alle hulp die de gemeente nu biedt op www.roermond.nl/energie.

stockfoto
100223/HvL

Wellicht interessant