img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-2-2023 18:47

Frans Maassen ontvangt eerste Erepenning van de gemeente Leudal

Heythuysen/Haelen - 15 februari 2023 - Op woensdag 15 februari werd de eerste Leudalse Erepenning uitgereikt aan de heer F.A.A.J (Frans) Maassen uit Haelen. Burgemeester Désirée Schmalschläger overhandigde hem de bijbehorende versierselen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Burgemeester Désirée Schmalschläger: "Frans Maassen is op het gebied van de wielersport een voorbeeld en inspiratiebron voor jong en oud." 

img

Verdiensten

Frans Maassen was een veelzijdig wielrenner. In zijn 9 jaar als profwielrenner won hij in totaal 57 wedstrijden waaronder de Amstel Gold Race en rondes van Nederland, België en Luxemburg. Na zijn loopbaan werd de heer Maassen ploegleider van de juniorenploeg van de Rabobank. Sinds 2004 is hij actief als ploegleider bij de professionals van het huidige Team Jumbo Visma.

Hij mag in 2022 terug kijken op een ongekend geweldig seizoen. Juist en mede daarom vindt het gemeentebestuur het gepast de heer Maassen te eren in de vorm van de toekenning van de Erepenning van de gemeente Leudal.

Wielericoon

Burgemeester Désirée Schmalschläger: "Frans Maassen is op het gebied van de wielersport een voorbeeld en inspiratiebron voor jong en oud. We zijn er trots op dat we zo’n wielericoon in ons midden hebben en dat willen we door het toekennen van de eerste Erepenning van Leudal benadrukken." 

Waardering

Volgens de Verordening tot toekenning van een Erepenning van de gemeente Leudal vastgesteld op 13 december 2022, kan de Erepenning worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt, als blijk van grote waardering en dankbaarheid.

Foto gemeente Leudal
150223/HvL

Wellicht interessant