img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-2-2023 15:57

Diana Bolk ontvangt Mathilde Haan onderscheiding 2023 in Roermond

Roermond - 28 februari 2032 - Op zondag 12 maart wordt Internationale Vrouwendag gevierd in Roermond. Onderdeel van deze dag is de uitreiking van de Mathilde Haan speld, vernoemd naar Roermonds eerste vrouwelijke raadslid en apotheker. Een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Roermondse vrouw die zich heeft ingezet voor de Roermondse samenleving. Dit jaar mag Diana Bolk deze bijzondere onderscheiding in ontvangst nemen.

img

Bijzondere waardering

Vol trots mag Diana Bolk uit de Donderberg dit jaar de Mathilde Haan speld in ontvangst nemen. De speld wordt uitgereikt door wethouder Marianne Smitmans.  

Marianne Smitsmans, wethouder emancipatie gemeente Roermond: "De inzet van Diana Bolk voor onze samenleving lijkt wel grenzeloos. Een sterke vrouw, die van aanpakken weet. De Mathilde Haan speld is dan ook een terechte erkenning voor haar. Ik hoop dat andere vrouwen geïnspireerd raken door Diana."

Een hardwerkende vrouw 

Diana, een bekend gezicht in de Donderberg, zet zich al jaren vol overgave op verschillende manieren in voor de belangen van de inwoners in deze wijk. Zo is ze al sinds 2015 betrokken bij de wijkraad, eerst als afgevaardigde van de Sterrenberg in het algemeen bestuur, sinds 2017 in het dagelijks bestuur en inmiddels penningmeester. Daarnaast heeft ze aan de wieg gestaan van en is betrokken (geweest) bij vele initiatieven zoals de opstart van de weekmarkt, de WoonZorgbrigade, de Koninginnenmarkt en ‘Welkom in de wijk’. En maakt ze elke twee maanden het wijkblad. De coördinatie van de ontmoetingsruimte in de Donderie is bij Diana in goede handen.

Ook in het vastelaovendsleven op de Donderberg heeft Diana als Boerenbruid haar sporen verdiend. Buiten de Donderberg is ze onder andere enthousiast deelneemster aan de rolstoel-tweedaagse en is ze lid van het algemeen bestuur van het Roermond Fonds en het Remunjse Reuzengilde. Dit alles doet Diana geheel belangeloos. Haar beloning komt, zoals Diana zegt: "als ik boven kom en Petrus zegt, natuurlijk mag jij hier naar binnen.”

Programma

Op deze webpagina van de Gemeente Roermond is het programma te vinden in Foroxity Filmarena in Roermond op 12 maart. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Inzetfoto gemeente Roermond/achtergrondfoto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
270223/HvL

Wellicht interessant