img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-3-2023 14:30

Drie mooie wandelnetwerken in Midden-Limburg

Helden/Kessel/Meijel - 3 maart 2023 – Voor wandelaars die geheel tot rust willen komen of juist op zoek zijn naar een sportieve uitdaging biedt Midden-Limburg tal van prachtige wandelroutes om te ontdekken. Naast bekende wandelroutes kunnen wandelliefhebbers ook wandelen aan de hand van een wandelnetwerk. Een wandelnetwerk bestaat uit meerdere wandelpaden die met elkaar verbonden zijn middels knooppunten. Zo kunnen wandelaars zelf een route uitstippelen voor een unieke ervaring. 

img

Van wilde natuurgebieden tot pittoreske dorpjes en steden, er is voor elke wandelaar wat wils. Ontdek Midden-Limburg op jouw manier met deze drie mooie wandelnetwerken.

Wandelnetwerk Kessel

Kessel biedt een groot wandelnetwerk waarbinnen je vele wandelroutes kunt uitstippelen. Zo kun je kiezen voor een korte wandelroute van zes kilometer door een prachtig natuurgebied. Via deze route bezoek je het historische Hagelkruis en geniet je van het rustgevende panorama aan de Loswal.

Een langere wandeling van tien kilometer brengt je langs Kasteel Keverberg, een van de oudste kastelen van Nederland. Onderweg pauzeer je in het sfeervolle Eethuis De Rozentuin of het gezellige pannenkoekenhuis De Heksendans. Struin door het prachtige gebied rondom de SVR Camping Limburg Oda Hoeve en maak een praatje met de molenaar van de Sint Antoniusmolen.

Ten slotte kiezen fervente wandelaars voor de langste route van dertien kilometer. Echte avonturiers ervaren binnen deze route het natuurgebied de Weerdbeemden met haar wilde watervogels, drassige moerassen en een rijkdom aan flora en fauna. Bereid je daarna voor op een klim langs een steil bospad richting de Musschenberg. Na deze uitdagende wandeling ontspan je met een heerlijk kopje koffie op de Markt.

Startpunt: Wandelknooppunt 09, Markt 3, Kessel

Wandelnetwerk Helden

Het wandelnetwerk van Helden biedt zowel ontspannende als avontuurlijke wandelroutes in een bosachtig natuurgebied. Met de kortste route van vijf kilometer wandel je door de gevarieerde Heldense Bossen. Kronkelende paden, geurige dennenbossen en glooiende akkers wachten op jou in het hart van dit fantastische natuurgebied.

Als je op zoek bent naar een lange wandeling dan kun je binnen het wandelnetwerk van Helden een afstand van zeventien kilometer afleggen. Deze wandeling brengt je langs het afwateringskanaal, de Sluis, de Helenahoeve en Middeleeuwse landweer de Lankert. Met deze uitdagende wandeling ontdek je alle pracht en praal dat de Heldense Bossen te bieden hebben. Vanuit de Heldense Bossen volg je deze wandelroute terug naar het centrum van Helden, waar je de Lambertuskerk en het Mariaplein passeert. Aan het eind van de wandeling rust je uit in een van de vele gezellige cafés en restaurants in het centrum of op de camping aan de Maas.

Startpunt: Startbord, Aan de Koeberg 3, Helden

Wandelnetwerk Meijel

Het wandelnetwerk van Meijel bedekt beeldende gebieden in Limburg en Noord-Brabant. Binnen dit uitgebreide wandelnetwerk kun je allerlei unieke wandelroutes uitstippelen tot wel achttien kilometer. Met een korte wandelroute van vijf kilometer wandel je door het stille buurtschap Simonshoek, waar je langs Kampeerbos Simonshoek en Bungalowpark De Stille Wille loopt. Je volgt de paaltjes dwars door het Simonshoekse Bos terug naar het centrum van Meijel.

Met een lange wandeling van 18 kilometer bezoek je niet enkel Midden-Limburg, maar pak je meteen een stukje Brabant mee. Vergelijk het Simonshoekse Bos met de Neerkantse Bossen in Brabant en ontdek daarna het centrum van Neerkant. Op de terugweg blijft het genieten met een prachtige route langs het Kanaal van Deurne. Bekijk de watervogels vanuit het Vogelkijkhuis in de Blankersplas en beloon jezelf na deze zware wandeling met een kopje koffie en een stukje vlaai in Grand-Cafe Goejje.

Startpunt: Wandelknooppunt 32, Raadhuisplein 11, Meijel

Stockfoto

Wellicht interessant