img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-4-2019 18:00

Paaswandeling door Linnerweerd

Linne - Het IVN, afdeling Roermond, organiseert op Paasmaandag 22 april 2019, aanvang 14 uur, een 7 kilometer lange wandeling door de Linnerweerd, één van de weinige nog natuurlijke uiterwaarden van de Maas. 

img

De gidsen Bert Beckers en Paul Caquelein nemen de wandelaars mee langs bloeiende boomgaarden, Landgoed Ravensburg, de waterkrachtcentrale, de vistrappen, de Clauscentrale en kasteel 't Huys Heysterum. 

De route voert langs appel- en perenbomen die in deze tijd van het jaar hun bloesempracht tonen en langs Landgoed Ravensburg. De wandeling wordt vervolgd langs de waterkrachtcentrale waar turbines, aangedreven door waterkracht, 10.000 huishoudens van elektriciteit kunnen voorzien. De 18 vistrappen maken het voor de vissen mogelijk om de stuw en de elektriciteitscentrale veilig te passeren. De sporen van de bever zijn al wandelend nadrukkelijk zichtbaar.

Met zicht op de imposante koeltorens van de Clauscentrale voert de route verder langs akkerland richting beekdal. Via een bruggetje over de vlootbeek door een mooi stukje bos met hier en daar omgewaaide bomen die de laatste stormen niet hebben doorstaan. Vanuit het bos wordt de wandeling vervolgd langs kasteel 't Huys Heysterum en langs akkerland weer terug naar de startplek bij de parkeerplaats van het zwembad.

Tip: trek stevige wandelschoenen aan.

Start en finish: Parkeerplaats Weerderhof, Oeveren 19, Linne 

Aanmelden per email via peter.kessing@ivnroermond.nl

 

Wellicht interessant