img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-3-2023 20:03

28 Sollicitanten voor burgemeestersvacature Maasgouw

Maasgouw - 3 maart 2023 - Vrijdag 3 maart heeft de Provincie Limburg bekendgemaakt dat 28 kandidaten hebben gesolliciteerd naar de burgemeestersfunctie van de gemeente Maasgouw. Tien vrouwen en achttien mannen. Het merendeel van de kandidaten heeft een ambtelijke en of politiek-bestuurlijke achtergrond. Stef Strous vervult de functie van waarnemend burgemeester tot de komst van de nieuwe burgemeester op 1 juli 2023. 

img

Burgemeester Stef Strous begon in 2010 en op 8 februari 2022 liep zijn tweede ambtstermijn van zes jaar af. Aansluitend heeft de Gouverneur hem aangesteld als waarnemend burgemeester tot de komst van de nieuwe burgemeester op 1 juli 2023. 

Reactie Stef Strous toen hij in februari 2022 waarnemend burgemeester werd: “Ik blijf met enthousiasme mijn ervaring inzetten voor de gemeente, onze inwoners en bedrijven. Wij hebben als jonge gemeente veel bereikt en er blijft nog veel te doen. Met onze dienstverlening, communicatie, veiligheid en regionale samenwerking zijn we steeds in ontwikkeling. In de zomer van 2023 ben ik 65 en dan wil ik nog graag, bij goede gezondheid, mijn deskundigheid en ervaring elders in de samenleving inzetten. Maasgouw kan dan met een nieuwe burgemeester verder bouwen aan de gemeente. Het werk van de lokale overheid is nooit af. Wie had 2 jaar terug de coronapandemie verwacht, of net voor de zomer de wateroverlast? Wie voorzag in 2015 de vluchtelingenstroom? Zo komen er steeds nieuwe zaken op ons af. Het blijft heel mooi om hieraan te mogen werken.”

1Limburg meldt het volgende: "Gouverneur Emile Roemer heeft al met een aantal kandidaten gesproken. Deze maand voert de vertrouwenscommissie van de gemeente Maasgouw gesprekken. De gemeenteraad zal in april een aanbeveling doen voor een nieuwe burgemeester. Stef Strous stopt per 1 juli 2023. De nieuwe burgemeester wordt dan door de minister van Binnenlandse Zaken benoemd."

030323/HvL

Wellicht interessant