img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-3-2023 17:21

Gouverneur Emile Roemer bezoekt Roermond

Roermond - 7 maart 2023 - Op woensdag 8 maart brengt Emile Roemer, Gouverneur in de provincie Limburg, een ambtsbezoek aan Roermond. Doel van dit bezoek is om nader kennis te maken met de gemeente en het bestuur van Roermond, de actuele maatschappelijke opgaven, lokale ambities en ontwikkelingen in het lokaal bestuur. 

img

Het programma start met een ontmoeting met het college van burgemeester en wethouders op het stadhuis. Daarna maken zij een rondvaart over de Maasplassen, waarbij er uitleg gegeven wordt over verschillende watergerelateerde projecten zoals onder andere Roerdelta (wonen aan de Maas), en de dijkversterking in de Willem Alexanderhaven. 

Vervolgens brengt het gezelschap een bezoek aan Weerstand, het voormalige Philipsterrein. Daar worden verschillende projecten besproken die te maken hebben met duurzaam wonen en leven en financiële gezondheid.

Het bezoek wordt afgesloten met een gesprek met de fractievoorzitters van de gemeenteraad.

"Een mooi en divers programma waarbij gouverneur Roemer, zoals hij dit graag bij ieder ambtsbezoek doet, persoonlijk de verhalen kan horen en zien van de mensen die de stad Roermond maken."

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
070323/HvL

Wellicht interessant