img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-3-2023 16:13

Gratis zakjes moet overlast hondenpoep verminderen in Maasgouw

Maasgouw - 14 maart 2023 - Om hondenpoep op straat te verminderen komen er in alle kernen van de gemeente Maasgouw dispensers met hondenpoepzakjes. Hier kunnen de baasjes gratis hondenpoepzakjes pakken om de drollen van hun viervoeter op te ruimen. Zo wil de gemeente Maasgouw de hondenpoepoverlast verder terugdringen, op weg naar een hondenpoepvrije gemeente: "Doe mee! Ruim op als een Baas."

img

Proef met hondenpoepzakjes

Het afgelopen jaar konden de hondenbezitters in Heel en Linne de hondenpoepzakjes alvast uitproberen. In die twee dorpen hield de gemeente, van juli tot oktober, een proef met gratis zakjes. In Heel stonden vier dispensers met hondenpoepzakjes. In Linne werden de zakjes via de supermarkt verstrekt. Gedurende de proef konden alle inwoners hun mening geven door een enquête in te vullen. 

Overlast nog steeds groot

Uit deze enquête blijkt dat de overlast van hondenpoep nog steeds een groot probleem is. 84% van de inwoners die deelnam aan de enquête gaf aan overlast van hondenpoep te ervaren. Bijna driekwart van de deelnemers aan de enquête vindt het uitdelen van hondenpoepzakjes een goede maatregel om de overlast te verminderen. Een ruime meerderheid van de hondenbezitters (72%) geeft aan dat zij extra gemotiveerd zijn om de poep van hun hond op te ruimen als de gemeente gratis zakjes verstrekt. De voorkeur gaat daarbij uit naar het verstrekken van zakjes via een dispenser (63%). 

Dispensers in alle kernen

Om alle hondenbezitters van de ruim 2400 honden in Maasgouw van hondenpoepzakjes te voorzien, gaat de gemeente 24 dispenser plaatsen verdeeld over alle dorpen. De dispensers worden in april geplaatst. Zo helpt de gemeente Maasgouw hondenbaasjes om van Maasgouw een hondenpoepvrije gemeente te maken.

 

Stockfoto
140323/HvL

 

Wellicht interessant