img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-4-2019 16:30

Laurentius in het zonnetje gezet door minister Bruins

Roermond - Het Laurentius Ziekenhuis is één van de koplopers van Horizontaal Toezicht die deze week in het zonnetje is gezet door minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport. Horizontaal Toezicht richt zich op de rechtmatigheid van de zorguitgaven binnen de medisch specialistische zorg: correct registreren en declareren plus gepast gebruik van zorg. Het ziekenhuis kreeg een vlag uitgereikt als symbool voor het feit dat ze voldoet aan alle voorwaarden. 

Michael Ehlen, manager Finance & Control: “Een effectieve registratie komt ten goede aan de zorg voor de patiënt. Wij streven ernaar om de verzekerde in één keer de juiste factuur te sturen, zodat correcties achteraf voorkomen kunnen worden. Door een open en transparante samenwerking tussen zorgverzekeraar CZ en het Laurentius Ziekenhuis is het onderling vertrouwen tussen beide partijen de afgelopen jaren sterk gegroeid.”

Samen met zorgverzekeraar CZ heeft het Laurentius de stap gezet naar Horizontaal Toezicht. CZ en het Laurentius werken samen om rechtmatigheid van declaraties in de processen te borgen. Dit is niet alleen een efficiëntere en transparante manier, maar het is ook effectiever.

Het Laurentius Ziekenhuis is één van de vijf pilot-ziekenhuizen dat gestart is met Horizontaal Toezicht. Het streven is dat uiteindelijk de gehele sector gebruik maakt van Horizontaal Toezicht om correct te kunnen registreren en declareren.

Foto's: Laurentius Ziekenhuis
 

Wellicht interessant