img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-3-2023 19:41

Jubileumeditie Roermond City Run 2023 onzeker door tekort aan vrijwilligers

Roermond - UPDATE 29 maart 2023 - Roermond City Run 2023 gaat definitief niet door, vanwege een tekort aan vrijwilligers.

Roermond - 20 maart 2023 - Een evenement valt of staat met een groot aantal vrijwilligers en de gegarandeerde veiligheid. Roermond City Run is daar geen uitzondering op. Maar de tiende editie van het hardloopevenement op zondag 16 april dreigt alsnog in het water te vallen. 

img

De organisatie is dringend op zoek naar verkeersregelaars en signaleurs. Want zonder hen kunnen de hardlopers niet veilig de weg op en kan het evenement dus niet doorgaan.  

Veilige hardloopkilometers

Anne Schmidt, voorzitter van het bestuur, benadrukt dit nog maar eens. “Als je duizenden hardlopers in je stad hebt en het reguliere verkeer gaat gewoon door, dan heb je echt genoeg verkeersregelaars en signaleurs nodig. Zij zorgen ervoor dat de hardlopers op kruispunten en andere gevaarlijke plekken zonder stress en gevaarlijke situaties hun kilometers kunnen maken.”

Zonder extra hulp geen Roermond City Run

Vóór de coronacrisis vonden al 9 succesvolle edities van de Roermond City Run plaats en was er altijd genoeg hulp. Nu de run na 3 jaar weer door kan gaan, dreigt een andere ramp. “Alles is zover geregeld. De aanmeldingen stromen binnen. Wij hebben andere routes en een nieuwe start- en finishlocatie. Er is een perfecte plek waar we na afloop samen kunnen komen en kunnen proosten. Het zal toch niet zo zijn dat de jubileumeditie niet door kan gaan door het tekort aan verkeersregelaars en signaleurs? Dus… Ren jij niet mee? Kom dan helpen met je voetbalteam, toneelgezelschap of welke andere club dan ook."

Help mee

Meld je vereniging aan vóór 27 maart via parcours@roermondcityrun.nl.  

Foto Fred Simons|DeltaLimburg.nl (editie 2019)
200323/HvL

Wellicht interessant