img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-3-2023 15:59

Roermond City Run 2023 definitief afgelast

Roermond - 29 maart 2023 – De tiende editie van Roermond City Run op zondag 16 april gaat niet door omdat er te weinig vrijwilligers zijn. Er zijn wel enthousiaste vrijwilligers en de inschrijvingen stromen ook nog binnen, maar te weinig. Veel vrijwilligers ontbreken nog; op de (verkeers) veiligheidsposten en voor de productie en wedstrijdleiding. Het is de vraag wanneer de 10e editie van de run plaatsvindt, want het vrijwilligerstekort begint een algemeen probleem te worden. 

img

Voorzitter Anne Schmidt: “Het is echt heel jammer, maar wij kunnen op deze manier niet garanderen dat het een veilig evenement wordt en dat willen we pertinent niet.”

Veilige hardloopkilometers

Een oproep op social media, op andere platformen en in de nieuwsbrief naar de hardlopers toe, heeft helaas niet genoeg extra aanmeldingen opgeleverd, licht Anne Schmidt toe. “Wij zijn enorm teleurgesteld. Zeker omdat het na de coronacrisis weer eindelijk kon. En het was ook nog eens de jubileumeditie met veel festiviteiten. Maar je hebt nu eenmaal bij zo’n groot hardloopevent midden door Roermond met duizenden hardlopers én het reguliere verkeer dat ook gewoon doorgaat, genoeg verkeersregelaars en signaleurs nodig. Zij zorgen ervoor dat op kruispunten en andere plekken de hardlopers zonder stress en gevaarlijke situaties hun kilometers kunnen maken. Heb je die vrijwilligers niet of onvoldoende? Dan kun je maar een ding doen: afgelasten.”

Roermond City Run 2024?

Het is de vraag wanneer de tiende editie van de run plaatsvindt. Want het vrijwilligerstekort is een algemeen probleem aan het worden. Anne Schmidt: “Het is te hopen dat dit prachtige hardloopevent nog veel edities meegaat. Maar daar kan ik op dit moment nog geen zinnig woord over zeggen. Wij gaan eerst deze editie netjes afhandelen. Alle hardlopers krijgen sowieso hun inschrijfgeld terug. Daarna kijken we verder.”

Foto Fred Simons|DeltaLimburg.nl (2019)
290323/HvL

Wellicht interessant