img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-9-2020 11:50

Parkhof Swalmen - laatste 'Open Tuin' van het seizoen

Swalmen - 14 september 2020 - Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Parkhof Swalmen: een enorme en prachtig aangelegde tuin (3.500 m2), compleet met Engelse rozenborders, vaste planten, een vijftal vijvers, een brug tussen twee heuvels en een rond gazon. Daarnaast is er het beeldenpad met beelden van Zimbabwaanse kunstenaars. Op 20 september wordt het seizoen afgesloten met een laatste 'Open Tuin'.  

img

In de tuin kan de bezoeker genieten van vele honderden rozen - waaronder struikrozen, klimrozen, bodembedekkende rozen en stamrozen - en honderden hemerocallissen. Daarnaast zijn er veel soorten coniferen, esdoorns en acers. Door de hele tuin staan beelden van Zimbabwaanse kunstenaars. Overal in de tuin zijn zitgelegenheden om te genieten van geur en kleur.

In de bezoekersruimte bevindt zich sinds 2015 het museum van 'Het rijke Roomsche leeven, het resultaat van het jarenlang verzamelen van heiligenbeelden, wijwaterbakjes, kruisbeelden, wandhangers, vaandels en nog veel meer devotionalia.  

Locatie: Parkhof Swalmen, Beeselseweg 6, Swalmen

Data en tijden: 

t/m donderdag 17 september elke donderdag van 13 uur tot 17 uur

Open tuin: 20 september (11-17 uur) 

Entree: € 3 inclusief koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar gratis.  

Meer informatie? Zie www.parkhofswalmen.nl

Stockfoto

 


 

Tags
Wellicht interessant