img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-3-2023 16:55

Informatiebijeenkomst - Help de steenuilen in Maasgouw

Beegden - 21 maart 2023 - Gemeente Maasgouw start dit voorjaar een project om steenuilen een steuntje in de rug te geven. Op dit moment broeden jaarlijks zo’n 20 tot 25 steenuilenpaartjes in Maasgouw. "Maar dat kan beter!" Gemeente Maasgouw organiseert daarom op donderdag 6 april een bijeenkomst in Beegden om inwoners te informeren over steenuilen. En dat is niet alleen gunstig voor de steenuilen maar ook voor de inwoners van Maasgouw. 

img

Aantrekkelijk landschap voor mens en dier

De steenuil broedt altijd in de buurt van mensen. Het houdt van het kleinschalig landschap in de randen van het dorp en is verzot op knotbomen, hoogstamboomgaarden en hagen. Als het ergens aantrekkelijk is voor steenuilen dan is het dat ook altijd voor mensen. Dat gaat namelijk hand in hand.

Steuntje in de rug

Er zijn verschillende manieren waarop u de steenuil een steuntje in de rug kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nestkast voor de steenuil op een geschikte plek. Ook kunt u helpen door de dorpsrand en het buitengebied aantrekkelijker te maken door landschapselementen aan te planten, zoals gemengde hagen, hoogstamboomgaarden en knotbomen. Maar u kunt ook helpen bij het controleren van de nestkasten.

Informatieavond

Wilt u uw steentje bijdragen in het belang van de steenuilen in Maasgouw?

wanneer - donderdag 6 april 2023, aanvang 20.00 uur

waar - gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden

aanmelden - dat kan per e-mail via A.vandeWarenburg@gemeentemaasgouw.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Stockfoto (steenuil)
210323/HvL



Wellicht interessant