img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-3-2023 11:21

Extra financiële steun voor minima in Leudal

Leudal - 27 maart 2023 - Vanwege de aanhoudende hoge energietarieven en hoge reguliere kosten voor huishoudens heeft het college van B&W van de gemeente Leudal twee aanvullende regelingen vastgesteld om inwoners financieel te helpen. Het betreft ‘Verhoging Inkomensgrens minimaregelingen’ en ‘Individuele bijzondere bijstand voor energiekosten’.

img

Verhoging inkomensgrens minima

De gemeente heeft de inkomensgrens voor de minimaregelingen per 1 januari 2023 verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm. Daarnaast is het voor huishoudens met een nijpende financiële situatie mogelijk om tijdelijk aanspraak te maken op bijzondere bijstand voor energiekosten. Deze kan met terugwerkende kracht t/m 01 oktober 2022 worden aangevraagd. Voor deze regeling is de inkomensgrens vastgesteld op 150% van de bijstandsnorm. 

Moeite met rondkomen

Wethouder Huub van Helden: "Ondanks de regelingen die sinds de afgelopen periode al beschikbaar zijn, zien we dat er huishoudens zijn die nog steeds veel moeite hebben om rond te komen. Dat willen we niet zomaar laten gebeuren, omdat in Leudal iedereen moet kunnen meedoen. Juist voor dié huishoudens willen we er extra zijn."

De betreffende formulieren zijn ook uitgeprint af te halen in de publiekshal van het gemeentehuis en in de bibliotheken. 

Voor elke regeling gelden specifieke voorwaarden en kunnen hieronder worden aangevraagd:

Bijzondere bijstand

Individuele bijzondere bijstand voor energiekosten

Hulp bij aanvraag

Met vragen of bij onduidelijkheden bij het invullen van het aanvraagformulier kan contact worden opgenomen met de gemeente via 0475-85 90 00. Daarnaast kunnen inwoners elke woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur gebruik maken van het gratis inloopspreekuur van het Financieel Informatie Punt (FIP) in de bibliotheek Heythuysen. Een vrijwilliger van Bibliocenter of Synthese helpt dan in raad en daad. Het FIP is op werkdagen bereikbaar via fip-leudal@synthese.nl en per telefoon via 0475-74 51 38.

stockfoto
270323/HvL

Tags
Wellicht interessant