img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-4-2023 10:15

Music with Passion 'The heartbeat of Judas' overweldigend succes

Neer - 4 april 2023 - Afgelopen weekend stond in het teken van Music with Passion, the Heartbeat of Judas. Deze theatrale voorstelling in de schitterend verlichte Sint-Martinuskerk van Neer was beide avonden uitverkocht. Dit jaar was het thema 'The heartbeat of  Judas'. Het publiek werd meegenomen in de worsteling die Judas doormaakte met het fenomeen Jezus en ervaren dat vele elementen uit het lijdensverhaal nog steeds actueel zijn. 

img

Muzikaal viel er heel veel te genieten. Percussiegroep Zinvol Geweld onder leiding van Sjoerd Ceelen speelde de muzikale hoofdrol, samen met Gemengd koor Vocante onder leiding van Ruud Geelen, en tenor Eric Reddet.

De combinatie van (melodieus) slagwerk en koorzang vormde een harmonieuze muzikale basis, aangevuld met Von Reijnders op toetsen en Pim Geraets op basgitaar.

De rollen van Judas en Jezus werden neergezet door respectievelijk Mella Klaessen en Michiel Hendriks, die daarnaast nog een prachtig duet voor hun rekening namen. Vertelster Loes Lijssen zette het lijdensverhaal van Jezus in een hedendaags perspectief met stof tot nadenken.

Voor de regie tekende Roel Verheggen en de algehele muzikale leiding was in handen van Sjoerd Ceelen. Het licht en geluid, dat werd verzorgd door AV-ProRent, maakten het plaatje compleet.
 
Het publiek beloonde dit alles beide keren met staande ovaties. De in totaal 600 bezoekers hebben kunnen genieten van een weergaloos spektakel.

Muziekplein tekende voor de organisatie van Music with Passion, en bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan dit project. 

Foto Muziekplein
040423/HvL

Wellicht interessant