img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-4-2023 16:02

KERNgezond kijkje in windmolen De Coöperwiek in Neer

Roggel - 4 april 2023 - De leerlingen van de groepen 5 en 6 van Basisschool De Zjwiek in Roggel zijn in deze periode bezig met het thema ‘energie’. De KERNgezond-activiteit van dinsdag 4 april sloot dan ook perfect aan bij dit thema. De kinderen bezochten namelijk op de fiets burgerwindmolen De Coöperwiek van Coöperatie Zuidenwind in Neer. Ze kregen daar uitleg over duurzame energie, ze mochten een kijkje nemen in de windmolen en ze maakten een smoothie en tot slot werd er een spel gespeeld.

img

De vrijwilligers van Coöperatie Zuidenwind vertelden de kinderen alles over de windmolen en over het opwekken van duurzame energie. De kinderen mochten alle vragen stellen die ze wilden en uiteraard werd een kijkje genomen in de grote windmolen zelf. Wist je dat de molen, zonder de wieken, al bijna 100 meter hoog is? En dat alleen deze molen al bijna heel Roggel van stroom kan voorzien? 
 
Daarnaast trapten ze een smoothie op de smoothiefietsen. Zo werd er met hun eigen energie een lekkere smoothie gemaakt die natuurlijk meteen opgedronken werd.

Als laatste onderdeel konden de kinderen hun energie kwijt met een lekker actief spel waarbij snelheid en samenwerken centraal stonden.

Foto KERNgezond
040423/HvL
 
 

Wellicht interessant